fbpx

I hope you enjoy this blog post.

If you want us to appraise your luxury watch, painting, classic car or jewellery for a loan, click here.

37 koleksionet më të shtrenjta të pikturave dhe artit të dekadës (që nga viti 2024)


 

Bota e koleksionit të artit po ndryshon dhe evoluon vazhdimisht. Dekada e fundit ka parë shumë zhvillime emocionuese, nga shitjet rekord deri te format e reja të veprave artistike si NFT dhe koleksionet e jashtëzakonshme dhe të gjera që dalin në treg.

Përpara se të ndajmë listën tonë të pikturave më të kushtueshme në botë gjatë dekadës së fundit, është koha të shohim se çfarë ka ndodhur në treg që nga viti 2014.

 

Table of Contents

Pikat kryesore nga dekada e fundit e shitjeve në ankand të artit

Robert Rauschenberg Art dhe piktura për t'u huazuar ose penguar

Dekada e fundit ka qenë magjepsëse. Nga shitja e veprës më të shtrenjtë të artit në botë deri te shfaqja e të preferuarave të reja dhe rëndësia në rritje e Azisë, peizazhi i veprës së artit duket shumë ndryshe nga ai i vitit 2014.

 

Le të eksplorojmë disa nga këto tendenca të mëdha.

 

1. Salvador Mundi u bë piktura e artit më e shtrenjtë e të gjitha kohërave

Salvador Mundi u rizbulua në vitin 2005. Kanavacja u pikturua shumë dhe shumë ekspertë pretenduan se ishte një kopje e një vepre të Leonardo di Vinçit. Megjithatë, historianë të tjerë të artit besojnë se ishte nga vetë mjeshtri. Piktura u restaurua dhe u hodh në shitje në vitin 2017. Princi i Kurorës së Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman e bëri atë veprën e artit më të shtrenjtë në botë, kur ofroi 450 milionë dollarë për veprën.

Kjo shitje nxjerr në pah se si bota e artit ka ende kapacitetin për të na befasuar, si përsa i përket pikturave të rizbuluara që vijnë në treg, ashtu edhe për çmimet rekord që mund të marrin.

2. NFT prej 69 milionë dollarësh

Në vitin 2021, “Everydays: The First 5000 Days” i Beeple u shit për 69 milionë dollarë paksa të besueshme.. Ishte një moment i madh titullar për Non-Fungible Tokens (NFT), i cili është diçka si një version blockchain i një dokumenti të origjinës që i drejton përdoruesit drejt një pjese të artit dixhital.

Shitja në ankandët e Christie’s në Nju Jork krijoi shumë bujë. Në të vërtetë, ajo çoi në spekulime të pabesueshme brenda tregut më të gjerë NFT, i cili u shua pothuajse tërësisht deri në vitin 2023 si projektet u ekspozuan si mashtruese, të padobishme ose të nxitura nga kërkesa artificiale.

Ka disa mënyra për ta parë këtë. Është mirë që bota e artit është gati të përqafojë forma të reja pronësie dhe t’i japë hapësirë ​​artit dixhital. Por, ajo gjithashtu ekspozoi nënbarkun e poshtër të botës së artit dhe se si disa Shtëpitë e ankandeve duket se nuk i kushtojnë vëmendje pastrimit të parave dhe mashtrimit.

3. Tregjet e artit në internet

Transformimi dixhital ka ndodhur në të gjithë botën e artit, me tregjet e artit në internet që shpërthejnë në popullaritet. Sipas analistëve të biznesit, tregu global vlente rreth e rrotull 14 miliardë dollarë në 2023. Sidoqoftë, falë një CAGR të qëndrueshme prej 6%, tregu do të rritet në rreth 23 miliardë dollarë deri në vitin 2030.

Ka disa faktorë të rastësishëm që kanë shkaktuar këtë ndryshim vitet e fundit. Platformat e ankandeve online ofrojnë komoditet dhe akses krahas barrierave më të ulëta për hyrje. Për më tepër, me tepricën e të dhënave të disponueshme për pothuajse këdo, bota e errët dhe misterioze e artit ka fituar një nivel të ri transparence. Sigurisht, pandemia COVID-19 e përshpejtoi këtë proces kur masat e bllokimit i detyruan shtëpitë e ankandeve të kërkojnë alternativa.

 

Piktura më e shtrenjtë në botë e shitur në një ankand online është kryevepra e Jean-Michel Basquiat e vitit 1983 “In This Case”, e cila u shit për 93 milionë dollarë.

 

4. Më shumë diversitet tregu

Një tjetër prirje e dukshme gjatë dekadës së fundit është rritja e rajoneve të reja, dhe në veçanti, rritja e Azisë si një central elektrik për blerjen e artit. Hong Kongu dhe Kina kontinentale kanë qenë tregjet kryesore që nga fundi i viteve 2010. Në të vërtetë, tani është tregu i dytë më i madh i artit jashtë SHBA-së. Megjithatë, ata nuk janë lëvizësit e vetëm në rajonin aziatik.

Tajvani dhe Koreja e Jugut gjithashtu kanë bërë përparime të mëdha falë rritjes së individëve me vlerë të lartë neto. Krahas Japonisë, ata janë disa nga lojtarët dytësorë në rajon. Një pjesë e madhe e këtij trendi është për shkak të rritjes ekonomike në zonë. Singapori, Indonezia dhe Filipinet kanë parë gjithashtu zhvillime të rëndësishme dhe mund të jenë tregje të rëndësishme në të ardhmen e afërt.

 

5. Shfaqen fytyra të reja

Ka një sërë veprash të prodhuara në vitet 1980 që janë shitur për shuma të majme në dekadën e fundit. Juin-Tetor 1985 i Zao Wou-KI u shit për 65 milionë dollarë në 2018. dy vepra të Francis Bacon janë shitur për më shumë se 80 milionë dollarë dhe katër piktura të ndryshme të Jean-Michel Basquiat janë shitur për mbi 85 milionë dollarë. Piktura e Basquiat’s Untitled u bë piktura me koston më të lartë nga vitet 1980 kur u shit për 110 milionë dollarë në 2017.

Për sa i përket pjesëve shumë bashkëkohore, The Sunflowers në 1937 nga Adrian Ghenie u prodhua në vitin 2014. Është një riinterpretim i një vepre legjendare të Van Gogh dhe është shitur për më shumë se 4 milionë dollarë në vitin 2016. Pjesa e artistit kanadez Matthew Wong e quajtur The Night Watcher u prodhua në vitin 2018 dhe u shit për pothuajse 6 milionë dollarë në Sotheby’s në 2021. Më në fund, Baba Diop nga artisti ganez Amoako Boafo shkoi për mbi një milion në një ankand të vitit 2020.

Disa prej këtyre emrave apo pjesëve mund të bëhen klasikët e së nesërmes. Në të vërtetë, nëse këto janë çmimet që po arrijnë sot, ata janë kandidatë të mirë për listën e pikturave më të shtrenjta të së ardhmes.

 

6. Mjeshtrit e vjetër janë ende në majë të pemës

Natyrisht, ndërsa fytyra të reja janë shfaqur në botën e artit, punës së tyre i mungon historia, prestigji, famë dhe skamja për të komanduar shuma tetë dhe nëntëshifrore.

Një vështrim i shpejtë në listën e pikturave më të kushtueshme në botë dëshmon se shitjet më të larta i përkasin ende mjeshtrave si Da Vinci, Gauguin, Picasso, Pollock dhe Rembrandt.

 

Shitjet e dukshme nga dekada e fundit

Ne kemi folur tashmë për Salvador Mundi dhe shitjen e egër NFT të Beeple. Megjithatë, ka shitje të tjera të dukshme nga dekada e fundit që meritojnë vëmendjen tonë.

Për shembull, kur skulptura e Jeff Koons, Lepujt, u shit për mbi 91 milionë dollarë në 2019, ajo u bë piktura më e kushtueshme në botë nga një artist që ishte ende gjallë. Vetëm një vit më parë, titullin e veprës më të shtrenjtë artistike të një artisti të gjallë e mbante artisti britanik David Hockley, kur vepra e tij, Portreti i një Artisti (Pool with Two Figures), shkoi për vetëm 1 milion dollarë më pak.

Një tjetër shitje historike ndodhi në vitin 2022 kur Shot Sage Blue Marilyn (1964) nga Andy Warhol u bë piktura më e shtrenjtë e artit nga një artist i shekullit të 20-të.

 

Koleksionet më të shtrenjta të veprave të artit që janë shitur në dhjetë vitet e fundit

Në dekadën e fundit u dolën në shitje edhe disa koleksione të shquara me disa nga pikturat më të shtrenjta në botë.

Përpara se të zbulojmë listën tonë të pikturave më të kushtueshme në botë, le të eksplorojmë tre koleksione magjepsëse dhe historike që kemi shitur gjatë 10 viteve të fundit.

 

1. Koleksioni i Paul G. Allen – 1.5 miliardë dollarë

Paul G. Allen ishte bashkëthemeluesi i Microsoft. Ai vdiq në vitin 2018 dhe dëshira e tij ishte që koleksioni i tij i madh i artit të dilte në ankand, ku të ardhurat do të shkonin për një sërë kauzash filantropike.

Koleksioni i Allen, i cili përmbante disa nga veprat më të vlefshme të artit në botë, doli në shitje në Christie’s në nëntor 2022 në një event të titulluar “Visionary: The Paul G. Allen Collection”.

Ngjarja ishte një sukses i madh dhe u bë shitja më e shtrenjtë e koleksionit të veprave të artit të të gjitha kohërave. Pesë pjesë shkuan për mbi 100 milionë dollarë, me pikturën me koston më të lartë të asaj dite që u shit për rreth 150 milionë dollarë. Shitjet totale ishin 1.5 miliardë dollarë marramendëse, që është një dëshmi e bujarisë dhe shijes së Allen-it në pikturat më të shtrenjta në botë.

 

Tre shitjet më të shtrenjta të pikturës së artit në këtë ngjarje ishin:

  • Georges Seurat – Les Poseuses, Ansambli (Versioni Petit) – 149.2 milionë dollarë
  • Paul Cézanne – La Montagne Sainte-Victoire – 137 milionë dollarë
  • Vincent van Gogh – Verger avec cyprès – 117 milionë dollarë

2. Koleksioni i Harry & Linda Macklowe – 900 milionë dollarë

Divorci i ashpër i Harry dhe Linda Macklowe ishte një lajm i trishtuar për çiftin dhe miqtë e tyre. Megjithatë, ishte një lajm i mirë për koleksionistët e artit në mbarë botën, sepse ofronte një shans për të blerë disa nga pikturat më të kushtueshme në botë.

Çifti konsiderohej ndër koleksionistët më të dalluar të artit në botë dhe kishte grumbulluar një koleksion të jashtëzakonshëm prej 65 pikturash nga disa prej emrave më të mëdhenj të artit të shekullit të 20-të.

Gjatë dy ngjarjeve – në nëntor 2021 dhe maj 2022 – disa nga pikturat më të shtrenjta në botë dolën nën çekiç dhe arritën një shitje totale prej 922 milionë dollarësh.

 

Disa nga pjesët më të njohura të shitura në këtë ngjarje përfshinin:

  • Mark Rothko – Nr.7 – 82.5 milionë dollarë
  • Alberto Giacometti’s – Le Nez – 78.4 milionë dollarë
  • Andy Warhol – Nine Marilyns – 61.1 milion dollarë

Nuk ndodh çdo ditë që veprat më të vlefshme të artit në botë dalin në shitje në sasi të tilla, duke e bërë këtë një nga ngjarjet më të mëdha të industrisë së artit të shekullit të 21-të.

 

3. Koleksioni i David dhe Peggy Rockefeller – 835 milionë dollarë

Koleksioni i artit Rockefeller, i grumbulluar gjatë brezave nga dinastia bankare amerikane, përmbante disa nga veprat më të vlefshme të artit në botë. Kur David Rockefeller vdiq, ai donte që koleksioni i tij të shitej dhe të ardhurat të shkonin për bamirësi dhe iniciativa që ishin për zemrën e tij.

Në shtëpinë e ankandit Christie në New York City në 2018, koleksioni i larmishëm doli në shitje. Duke shfaqur një përzierje të artistëve impresionistë dhe post-impresionistë si Monet, Gauguin, Manet dhe Renoir, së bashku me pjesë moderne nga Picasso dhe Matisse dhe vepra të rëndësishme të artistëve amerikanë si Edward Hopper dhe Georgia O’Keefe, ekspertët sugjeruan se koleksioni mund të arrijë 1 miliard dollarë. . Megjithatë, edhe pse nuk arriti atë vlerësim të emocionuar, veprat u shitën për një total prej 835 milionë dollarë.

 

Tre shitjet më të dukshme nga ngjarja ishin:

  • Pablo Picasso – Vajza e re me një shportë lulesh – 115 milionë dollarë
  • Claude Monet – Zambakët e ujit në lulëzim – 85 milionë dollarë
  • Henri Matisse – Odalisque i shtrirë me Magnolias – 80 milionë dollarë.

Tani që të gjithë jeni kapur në dekadën e fundit të tregut të artit, është koha të ndajmë listën tonë të pikturave më të shtrenjta nga e njëjta periudhë. Ndërsa piktura më e çmuar nuk do të jetë një surprizë e madhe për shumë njerëz, ka shumë pjesë të papritura që kanë grumbulluar shuma të jashtëzakonshme gjatë dekadës së fundit.

 

35. AB, ST JAMES – Gerhard Richter : 22,7 milionë dollarë

 

një nga pikturat moderne më të shtrenjta në botë që nga viti 2024

 

E para nga dy paraqitjet në këtë listë të pikturës më të shtrenjtë në botë të shitur ndonjëherë që nga viti 2024 i përket artistit gjerman Gerhard Richter.

Piktura e tij abstrakte AB, ST JAMES u shit për 22.7 milionë dollarë në Sotheby’s në Nju Jork. Ndërsa Richter mund të jetë më i dukshëm për pikturat që përdorin teknikën e tij të frikshme të saktë të fotorealizmit, portofoli i tij i punës në abstrakt është gjithashtu i pëlqyer dhe i kërkuar.

Efekti interesant i pikturës u krijua duke përdorur një kruajtëse – një sipërfaqe e gjatë, e sheshtë metalike me një dorezë – për të vendosur ngjyrat bazë, përpara se të vendosni detajet sipër.

 

34. Rigide et courbé – Wassily Kandinsky: 23,3 milionë dollarë

 

një nga artet moderne më të kushtueshme në botë

 

E shitur për 23.3 milionë dollarë në Christie’s në Nju Jork, Rigide et courbé (Ngurtë dhe e lakuar) nga Wassilly Kandinsky u pikturua në vitin 1935. Kandinsky e krijoi veprën ndërsa jetonte në Paris dhe – duke parë se ai ka lindur në Rusi – është e drejtë të supozohet se titulli francez u zgjodh në homazh ndaj atdheut të tij të adoptuar.

Stilistikisht, është e ngjashme me shumë vepra të tjera të Kandinskit në atë kohë; abstrakte që karakterizohen nga linja jo gjeometrike dhe paleta rustike të ngjyrave. Një hyrje e denjë në listën tonë 2024 të pikturave dhe artit më të shtrenjtë në botë të shitura ndonjëherë në ankand.

 

33. Les Grandes Artères – Jean Dubuffet: 23,76 milionë dollarë

një nga pikturat moderne më të shtrenjta të shitura ndonjëherë

 

Les Grandes Artères, i shitur për 23.76 milionë dollarë në Christie’s në Nju Jork, ishte pjesë e koleksionit të artistit francez në Paris Circus , i konsideruar nga shumë si ndër veprat e tij më të mira dhe më të arrira.

Në të vërtetë, pjesa e luanit të këtij koleksioni shfaqet në disa nga galeritë më të famshme të artit në botë në Paris, Nju Jork dhe Uashington DC Prandaj, nuk është befasi që kjo pjesë mori një çmim kaq të lartë kur doli në ankand.

Kanavacja e gjallë dhe shumëngjyrëshe është një përshkrim abstrakt i Parisit, qyteti ku Dubuffet kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij të rritur.

32. VETËPORTRET (PRUKE TË FRIKIMIT) – Andy Warhol: 24,4 milionë dollarë

Një nga 22 pikturat tona më të shtrenjta dhe arti modern i dekadës (që nga viti 2024)

Warhol është një nga ata emra që është pothuajse mjaft i garantuar për të qenë një aset masiv për çdo pjesë që i bashkëngjitet dhe shpërndan rregullisht disa nga pikturat dhe pjesët më të shtrenjta të artit të shitura ndonjëherë në botë që nga viti 2024.

Ky autoportret mund të mos ketë pasur një shifër aq të lartë sa disa – si për shembull Eight Elvises që u shitën për 100 milionë dollarë të raportuar në vitin 2009 – por gjithsesi u shit për 24.4 milionë dollarë në Sotheby’s në Nju Jork.

Pjesa është një foto polaroid, e bërë në vitin 1986, dhe kjo shitje me siguri e vendos atë në garë për polaroidin më të shtrenjtë të të gjitha kohërave.

31. Dϋsenjäger – Gerhard Richter : 25,56 milionë dollarë

Pjesa e dytë e Gerhard Richter në këtë listë të pikturave më të shtrenjta në botë ndonjëherë, Dϋsenjäger u shit për 25.56 milionë dollarë në Phillips në Nju Jork.

 

Pjesa e dytë e Gerhard Richter në këtë listë të pikturave më të shtrenjta në botë ndonjëherë, Dϋsenjäger u shit për 25.56 milionë dollarë në Phillips në Nju Jork.

Ndoshta më i famshmi nga seritë e dashura të avionëve luftarakë të Richter-it, Dϋsenjäger përshkruan një avion luftarak, duke përdorur një teknikë turbullimi për të cilën Richter u bë i famshëm.

Ndërsa Richter është i njohur për përshkrimet e tij fotorealiste të njerëzve dhe objekteve, ai përdor turbullimin në shumë pjesë për t’i dhënë asaj një cilësi unike artistike. Për Dϋsenjäger, pikturuar në 1963, Richter përdori një aplikim liberal të efektit të tij të turbullt të përdorur shpesh për të dhënë përshtypjen se avioni është në fluturim.

30. Radha në dritën e hënës – Raja Ravi Varma: 29,4 milionë dollarë

Shitur për 29.4 milion dollarë në Pundole's, Mumbai, Varma's Radha në dritën e hënës ishte piktura e vetme në këtë listë të pikturave më të shtrenjta në botë, për t'u shitur jashtë Nju Jorkut.

 

Shitur për 29.4 milion dollarë në Pundole’s, Mumbai, Varma’s Radha në dritën e hënës ishte piktura e vetme në këtë listë të pikturave më të shtrenjta në botë, për t’u shitur jashtë Nju Jorkut.

Megjithëse emri i tij mund të bjerë në vesh të shurdhër në perëndim, Raja Ravi Varma është një artist i njohur gjerësisht në Indi, shpesh i konsideruar ndër më të mëdhenjtë që ka prodhuar ndonjëherë vendi. Ai ishte një njeri i ditur, që studionte teknikat e artit të të mëdhenjve evropianë, ndërkohë që ngjallte atë që kishte mësuar me një zell vërtet indian.

Teknikat e pikturimit të përdorura në Radha në dritën e hënës janë dukshëm perëndimore, megjithatë subjekti i saj është padyshim indian.

29. AB, STILL – Gerhard Richter: 33 milionë dollarë

Vepra e tretë nga Gerhard Richter që shfaqet në këtë listë të 2024 të pikturave dhe arteve më të shtrenjta në botë ndonjëherë, AB, shitet ende për 33 milionë dollarë në Sotheby's New York.

 

Vepra e tretë nga Gerhard Richter që shfaqet në këtë listë të 2024 të pikturave dhe arteve më të shtrenjta në botë ndonjëherë, AB, shitet ende për 33 milionë dollarë në Sotheby’s New York.

Ai u shit si pjesë e të njëjtës shitje si abstrakti tjetër Richter në këtë listë, AB, ST JAMES. Është bërë në një stil të ngjashëm abstrakt si AB, ST JAMES, megjithëse paleta e ngjyrave e përdorur për ta krijuar atë është shumë më e gjallë dhe më e habitshme.

Ashtu si me shumë nga abstraktet e Richter-it, një kruajtëse u përdor për të aplikuar bojën bazë, duke rezultuar në blloqe të gjera ngjyrash të cilat më pas u pikturuan me detaje.

 

28. Untitled (2005) – Cy Twombly – 46.4 milion dollarë

shitjet e arteve të bukura Kjo pjesë e abstraksionistit amerikan Cy Twombly u shit për 46.4 milionë dollarë në Christie's në Nju Jork, pjesë e së njëjtës shitje si Salvator Mundi i Leonardo Da Vinçit (rreth 1500). Pjesa, e pikturuar në vitin 2005, thuhet se është një nga veprat e fundit vërtet të shkëlqyera të artistit, përpara vdekjes së tij në 2011.

Kjo pjesë e abstraksionistit amerikan Cy Twombly u shit për 46.4 milionë dollarë në Christie’s në Nju Jork, pjesë e së njëjtës shitje si Salvator Mundi i Leonardo Da Vinçit (rreth 1500). Pjesa, e pikturuar në vitin 2005, thuhet se është një nga veprat e fundit vërtet të shkëlqyera të artistit, përpara vdekjes së tij në 2011. Një tjetër hyrje e denjë në listën tonë të pikturave dhe veprave artistike më të shtrenjta në botë, të shitura ndonjëherë që nga viti 2024.

 

27. Leda and the Swan (1962) – Cy Twombly – 52.9 milionë dollarë

Hyrja e dytë për Twombly në listën e këtij viti, Leda and the Swan (1962) ishte shumë më herët në karrierën e artistit. Pjesa ishte pjesë e një koleksioni privat për pjesën më të madhe të fundit të shekullit të 20-të, gjë që pa dyshim do të ketë qenë një faktor në çmimin e lartë të shitjes.

Hyrja e dytë për Twombly në listën e këtij viti, Leda and the Swan (1962) ishte shumë më herët në karrierën e artistit. Pjesa ishte pjesë e një koleksioni privat për pjesën më të madhe të fundit të shekullit të 20- , gjë që pa dyshim do të ketë qenë një faktor në çmimin e saj të lartë të shitjes.

26. PIKENE PÅ BROEN – Edvard Munch : 54,4 milionë dollarë

E pikturuar në vitin 1902 me ngjyra të ndezura dhe duke përshkruar një skenë në natyrë – ndryshe nga pjesa më e madhe e punës së tij të mëparshme – shumë e konsiderojnë këtë pjesë si një nga më të bukurat e Munch, prandaj çmimi i saj i lartë e rekomandon atë si një nga pikturat më të shtrenjta në botë të shitura ndonjëherë. që nga viti 2024.

 

PIKENE PÅ BROEN (ose The Girls on the Bridge) nga Edvard Munch u shit për 54.4 milionë dollarë në Sotheby’s në Nju Jork.

Pjesa e piktorit norvegjez, piktura e famshme e të cilit ‘Scream’ i bëri atij një emër të njohur, u pikturua në vitin 1900 dhe – siç sugjeron emri – përshkruan një grup grash që qëndrojnë në një urë.

Munch ishte diçka si një nomad, duke jetuar në qytete të ndryshme nëpër Evropë gjatë një karriere të gjatë. Pjesa u krijua gjatë kohës që jetonte në Berlin; ka të ngjarë që qyteti të ketë qenë frymëzimi i tij.

E pikturuar në vitin 1902 me ngjyra të ndezura dhe duke përshkruar një skenë në natyrë – ndryshe nga pjesa më e madhe e punës së tij të mëparshme – shumë e konsiderojnë këtë pjesë si një nga më të bukurat e Munch, prandaj çmimi i saj i lartë e rekomandon atë si një nga pikturat më të shtrenjta në botë të shitura ndonjëherë. që nga viti 2024.

25. La Muse Endormie (1910) – Constantin Brancusi – 57.4 milionë dollarë

Kjo skulpturë e artistit rumun Constantin Brancusi u shit për 57.4 milion dollarë kur çekiçi ra në Christie's New York. Vepra, e krijuar në vitin 1910 ndërsa artisti jetonte në Paris, u frymëzua shumë nga arti egjiptian, asirian, iberik dhe aziatik dhe artefaktet në disa nga muzetë më të nderuar të kryeqytetit francez.

Kjo skulpturë e artistit rumun Constantin Brancusi u shit për 57.4 milion dollarë kur çekiçi ra në Christie’s New York. Vepra, e krijuar në vitin 1910 ndërsa artisti jetonte në Paris, u frymëzua shumë nga arti egjiptian, asirian, iberik dhe aziatik dhe artefaktet në disa nga muzetë më të nderuar të kryeqytetit francez.

24. Blumengarten (1907) – Gustav Klimt – 59 milionë dollarë

Blumengarten i Klimt u bë vepra e tretë më e shtrenjtë e artit për t'u shitur në Evropë kur u shit në Sotheby's në Mayfair. Vetëm Walking Man i Alberto Giacometti dhe Massacre of the Innocents i Peter Paul Rubens kanë marrë një çmim më të lartë në tokën evropiane, duke u shitur për 87 milion dollarë dhe 66.5 milion dollarë përkatësisht në 2010 dhe 2002.

Blumengarten i Klimt u bë vepra e tretë më e shtrenjtë e artit për t’u shitur në Evropë kur u shit në Sotheby’s në Mayfair. Vetëm Walking Man i Alberto Giacometti-t dhe Masakra e të Pafajshmëve të Peter Paul Rubens kanë marrë një çmim më të lartë në tokën evropiane, duke u shitur për 87 milion dollarë dhe 66.5 milion dollarë përkatësisht në 2010 dhe 2002.

23. Sixty Last Suppers (1986) – Andy Warhol – 60.9 milionë dollarë

Piktura prej 32 metrash ishte ndër veprat e fundit të artistit para vdekjes së tij në 1987 dhe përmban 60 printime në ekranin e mëndafshtë bardh e zi të Darkës së Fundit të Da Vinçit.

Warhol është një emër që komandon çmime të larta në tregun e artit dhe nuk është kurrë një tronditje të shohësh një nga veprat e tij në 10 shitjet më të mira të artit të vitit në mbarë botën.

Piktura prej 32 metrash ishte ndër veprat e fundit të artistit para vdekjes së tij në 1987 dhe përmban 60 printime në ekranin e mëndafshtë bardh e zi të Darkës së Fundit të Da Vinçit.

Shitur së bashku me Salvator Mundi të Leonardo Da Vinçit në Christie’s në Manhattan (më shumë për këtë më vonë), Sixty Last Suppers dëshmon se tregu për Warhol mbetet po aq i fortë sa kurrë.

 

22. Pa titull XXV – Willem de Kooning : 66 milionë dollarë

Untitled XXV i Willem de Kooning - një abstrakt i krijuar në mes të një stuhie krijimtarie në vitet 1970 - u shit për 66 milionë dollarë në Christie's në Nju Jork.

 

Untitled XXV i Willem de Kooning – një abstrakt i krijuar në mes të një stuhie krijimtarie në vitet 1970 – u shit për 66 milionë dollarë në Christie’s në Nju Jork.

Vepra kishte thyer një rekord për veprën më të shtrenjtë të artit të pasluftës kur u shit për 40 milionë dollarë në vitin 2005 dhe e ka përmirësuar atë çmim shitje me 26 milionë dollarë.

Artisti holandez-amerikan pohoi se, nga viti 1975-1978, fotografitë rrodhën prej tij “si uji”. Një pjesë e vogël e asaj rryme arti ishte Untitled XXV, pikturuar në vitin 1977.

 

21. Contraste de Formes (1913) – Fernand Léger – 70.1 milion dollarë

 

Duke vendosur një çmim të ri rekord për një copë nga Léger, Contraste de Formes - ose 'kontrasti i formës' në anglisht - u shit në Christie's në Manhattan muajin e kaluar për 70.1 milion dollarë. Rrallësia e pjesës ishte padyshim një faktor në çmimin përfundimtar të shitjes; nuk ishte nxjerrë më parë në shitje në ankand.

Duke vendosur një çmim të ri rekord për një pjesë të Léger, Contraste de Formes – ose “kontrasti i formës” në anglisht – u shit në Christie’s në Manhattan muajin e kaluar për 70.1 milionë dollarë. Rrallësia e pjesës ishte padyshim një faktor në çmimin përfundimtar të shitjes; nuk ishte nxjerrë më parë në shitje në ankand.

 

20. Meule – Claude Monet : 81,4 milionë dollarë

 

kjo pjesë në veçanti u shit për 81.4 milion dollarë monumentale në Christie's në Nju Jork. I famshëm për pikturat e tij të zambakëve të ujit, artisti francez ishte pionier i një stili që do të ndihmonte në krijimin e bazës për lëvizjen e impresionizmit. Meule është pikturuar në këtë stil, duke përshkruar një kashtë në një fushë në Francën e lindjes së artistit.

 

Sa i përket artistëve, pak janë ngritur në statusin e vërtetë të emrit të familjes. Warhol, i përmendur më parë në këtë pjesë, është një. Claude Monet është me siguri një tjetër.

Vlera e këtij emri shpesh provohet kur çekiçi bie edhe në ankande; kjo pjesë në veçanti u shit për 81.4 milion dollarë monumentale në Christie’s në Nju Jork. I famshëm për pikturat e tij të zambakëve të ujit, artisti francez ishte pionier i një stili që do të ndihmonte në krijimin e bazës për lëvizjen e impresionizmit.

Meule është pikturuar në këtë stil, duke përshkruar një kashtë në një fushë në Francën e lindjes së artistit.

 

19. Laboureur dans un Champ (1889) – Vincent Van Gogh – 81.3 milionë dollarë

Ashtu si Warhol, Van Gogh është gjithmonë një fitues i garantuar në tregun e artit dhe shpesh po prodhon disa nga pikturat më të shtrenjta të shitura ndonjëherë në botë, edhe në kohën e këtij shkrimi në 2024.

Ashtu si Warhol, Van Gogh është gjithmonë një fitues i garantuar në tregun e artit dhe shpesh po prodhon disa nga pikturat më të shtrenjta të shitura ndonjëherë në botë, edhe në kohën e këtij shkrimi në 2024.

Piktori holandez është një emër i njohur përtej kufijve të ngushtë të botës së artit dhe çdo koleksionist do të ishte krenar që një nga veprat e tij të vendosej në koleksionin e tyre. Laboureur dans un Champ u pikturua në 1889, më pak se një vit para vdekjes së artistit. Ajo u shit si pjesë e së njëjtës shitje si Contraste de Formes nga Fernand Léger, por e tejkaloi çmimin e shitjes së asaj pjese me më shumë se 10 milion dollarë kur ra çekiçi.

 

18. NË KËTË RAST – JEAN-MICHEL BASQUIAT – 91 milion dollarë

Jean-Michel Basquiat ishte i dashuri i lëvizjes neo-ekspresioniste. Mjerisht, jeta e tij u ndërpre në vitin 1988 në moshën 27-vjeçare nga një mbidozë heroine. Megjithatë, ai ende arriti të prodhojë disa vepra të pabesueshme, duke përfshirë arrestimin në këtë rast.

Shumë nga veprat mahnitëse të Basquiat shfaqen në listën e pikturave më të shtrenjta në kohët moderne. Stili i tij i guximshëm, i gjallë dhe kaotik ofron diçka krejtësisht të ndryshme. Në vitin 2021, In This Case, doli në shitje në shtëpinë e ankandeve Christie’s dhe urdhëroi një të pabesueshme 93 milionë dollarë .

 

17. Untitled (1982) – Jean-Michel Basquiat – 110.5 milionë dollarë

Artisti i grafitit, i kthyer në artist të shkëlqyer, Jean-Michel Basquiat, me siguri do të kishte kundërshtuar mundësinë që një nga pikturat e tij të shitej për një tarifë të tillë, po të ishte gjallë për ta parë atë.

Artisti i grafitit, i kthyer në artist të shkëlqyer, Jean-Michel Basquiat, me siguri do të kishte kundërshtuar mundësinë që një nga pikturat e tij të shitej për një tarifë të tillë, po të ishte gjallë për ta parë atë.

Vendasja e Bruklinit ishte një pjesë kyçe e skenës së lulëzuar të artit të Nju Jorkut në vitet 1980, kur arti i rrugës dhe hip hopi ishin në ballë të peizazhit kulturor të qytetit. Untitled u ble nga një koleksionist privat në një shitje në Sotheby’s Nju Jork në maj.

 

16. Vincent van Gogh – Verger avec cyprès – 117 milion dollarë

Verger avec cyprès u bë piktura më e çmuar e Vincent van Gogh kur u shit për 117 milionë dollarë. në vitin 2022. Kryevepra e vitit 1888 konsiderohet pika më e lartë e artit post-impresionist. Pjesa e ndritshme bashkon ngjyrën, simbolikën dhe përbërjen për të krijuar diçka të botës tjetër dhe energjike. Sigurisht, pema e selvisë konsiderohet një simbol i vdekjes në disa kultura, gjë që i bën kritikët të sugjerojnë se pjesa ka të bëjë me përballjen e Van Gogh-ut me vdekshmërinë e tij.

 

15. Paul Cézanne – La Montagne Sainte-Victoire – 137 milion dollarë

La Montagne Sainte-Victoire e Paul Cézanne është një pikturë e fillimit të shekullit të 20-të e malit gëlqeror francez jugor të quajtur Montagne Sainte-Victoire. Cézanne prodhoi rreth 80 piktura të malit gjatë karrierës së tij, me këtë version të konsideruar si një nga më të bukurat. Ngjyra ka një qetësi pastel dhe dritë dhe atmosferë të pabesueshme.

Ky version i gamës u shit në ankandin e Paul G. Allen në 2022 për një çmim mahnitës prej 137 milionë dollarësh , duke e bërë atë pikturën më të shtrenjtë të artit të të gjitha kohërave nga Cézanne.

 

14. PABLO PICASSO – FEMME À LA MONTRE – 139 milion dollarë

Femme à la montre, ose Gruaja me një orë, është një vaj në kanavacë e vitit 1932 nga Pablo Picasso. Ajo përshkruan zonjën dhe muzën e tij, Marie-Thérèse Walter, në një sfond të gjallë blu. Piktura konsiderohet gjerësisht si një nga veprat më të rëndësishme në stilin surrealist.

Kur u shit në shtëpinë e ankandit Christie në 2022 për 139 milionë dollarë , ajo u bë piktura e dytë më e kushtueshme e mjeshtrit spanjoll.

 

13. QI BAISHI – 12 EKRANE PEIZAZHI – 140 milion dollarë

Qi Baishi (1864 – 1957) është një nga mjeshtrit e artit modern kinez. Kjo bojë dhe ngjyrë në letër u krijua në 1925 dhe përshkruan dymbëdhjetë peizazhe të ndryshme në të gjithë Kinën, me male, lumenj, ujëvara, lule dhe bimësi dhe fshatra të çuditshëm.

Në vitin 2017, ajo u bë vepra arti më e shtrenjtë në botë e prodhuar nga një artist kinez kur u shit për 140 milionë dollarë në ankandin e Pekinit Poly.

 

12. GEORGES SEURAT – LES POSEUSES, ANSAMBLI (VERSIONI PETITE) – 149 milion dollarë

Les Poseuses, Ansemble, që përkthehet në Modelet, Së bashku, është piktura më e vlerësuar që Georges Seurat ka prodhuar ndonjëherë. Kjo kryevepër e neo-impresionizmit u krijua me stilin Pointillism të Seurat-it dhe u konsiderua në atë kohë si një goditje ndaj harqeve të kritikëve që pretendonin se botës së tij i mungonin emocionet dhe ngrohtësia.

Në vitin 2022, ajo u shit si pjesë e koleksionit të Paul G. Allen dhe arriti në 149 milionë dollarë. Është interesante se ajo u shit në vitet 1970 për 1 milion dollarë, duke e bërë atë një nga pikturat më të kushtueshme në botë në atë kohë.

11. Kryevepër (1962) – Roy Lichtenstein – 165 milionë dollarë

Nuk është befasi që Masterpiece arriti një shumë kaq komanduese dhe është një nga pikturat dhe veprat më të shtrenjta të artit në botë, të shitura ndonjëherë që nga viti 2024; Si një nga shembujt më të shquar të hershëm të artit pop, do të ishte ëndrra e çdo koleksionisti të artit modern të zotëronte këtë pjesë.

Nuk është befasi që Masterpiece arriti një shumë kaq komanduese dhe është një nga pikturat dhe veprat më të shtrenjta të artit në botë, të shitura ndonjëherë që nga viti 2024; Si një nga shembujt më të shquar të hershëm të artit pop, do të ishte ëndrra e çdo koleksionisti të artit modern të zotëronte këtë pjesë.

Përdorimi i stilit klasik të artit me pika Ben-Day, së bashku me një flluskë të foluri, është një shembull klasik i stilit që e bëri Lichtenstein të famshëm.

Piktura ishte varur në murin e një apartamenti të një koleksionisti privat në Manhattan për dekada të tëra, përpara se të dilte më në fund në shitje në fillim të këtij viti. Ky faktor i rrallë pa dyshim do të ketë kontribuar në çmimin e lartë të shitjes.

 

10. AMEDEO MODIGLIANI NU COUCHE – 170 milion dollarë

Nu couché, i përkthyer si Red Nude, është një portret i vitit 1917 nga Amedeo Modigliani. Ndonëse mund të mos ishte piktura më e shtrenjtë në tokë, sigurisht që ishte një nga më të diskutueshmet në kohën kur u përfshi si pjesë e një ekspozite të Modigliani që u mbyll nga policia.

Kur doli në shitje në Christie’s New York në vitin 2015, ishte piktura më e çmuar në këtë ngjarje kur iu shit biznesmenit kinez Liu Yiqian për 170 milionë dollarë .

 

9. PABLO PICASSO – Les Femmes d’Alger (“Versioni O”) – 179,4 milion dollarë

Les Femmes d’Alger është piktura më e shtrenjtë e artit në veprën e pabesueshme të Pablo Picasso-s. E pikturuar në vitin 1955, është një homazh i guximshëm dhe i ndritshëm ndaj veprës magjepsëse të Eugène Delacroix The Gratë e Algjerit në banesën e tyre.

Në maj të vitit 2015, pjesa doli për t’u rrëmbyer në Christie’s në Nju Jork. Pas një procesi të gjatë dhe të mundimshëm ofertimi, ajo iu shit Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani për pothuajse 180 milionë dollarë .

 

8. REMBRANDT – PORTRETE TË VARSËVE TË MAERTEN SOOLMANS DHE OOPJEN COPPIT – 180 milion dollarë

Këto portrete dasmash me përmasa të plota përshkruanin tregtarin e pasur nga Amsterdami Maerten Soolmans dhe gruan e tij Oopjen Coppit. Është një pikturë e rrallë, sepse nuk ishte vepra tipike me të cilën u angazhua Rembrandt. Megjithatë, ai ka mjeshtrin e tij karakteristik të lëvizjes së dritës dhe dinamike.

Piktura u mbajt në koleksionin e familjes Rothschild për shumë vite. Megjithatë, në vitin 2015, një blerje e përbashkët nga Luvri dhe Rijksmuseum pa që pjesa të ndryshonte duart për 180 milionë dollarë. Portretet tani janë rrotulluar midis këtyre dy galerive ikonike evropiane, duke e bërë atë një nga blerjet e përbashkëta më të shtrenjta të pikturës së artit të të gjitha kohërave.

7. MARK ROTHKO NR. 6 (VIOLET, E GJELBË DHE E KUQ): 186 MIL

Mark Rothko është një ekspresionist abstrakt i çmuar amerikan i njohur për pikturat e tij në Fushën e Ngjyrave. Puna e tij është e thjeshtë, por emocionalisht prekëse dhe ka magjepsur audiencën për dekada. Nr.6 i këtij koleksioni Color Field u pikturua në vitin 1951, një periudhë që historianët e artit shpesh e përshkruajnë si kulmin e fuqive të Rothkos

Në gusht 2014, piktura iu shit përmes koleksionit privat miliarderit rus Dmitry Rybolovlev për 186 milionë dollarë , duke e bërë atë veprën e artit më të shtrenjtë në botë në atë kohë.

Në të vërtetë, shumë polemika rrethon shitjen sepse ishte një nga 38 pikturat që ishin pjesë e asaj që njihet si “Çështja Bouvier”, e cila ishte një seri betejash ligjore të sjella nga Rybolovlev kundër tregtarit të artit Yves Bouvier, i cili u dënua për mashtrim. duke fryrë çmimet e veprave artistike duke pretenduar se vepron si ndërmjetës dhe jo palë e interesuar gjatë shitjes së tyre.

 

6. Sage Blue Marilyn i Andy Warhol: 195 milionë dollarë

Një nga emrat më të mëdhenj në vitin 2022 ka qenë Sage Blue Marilyn i Andy Warhol, i cili në atë kohë u bë vepra arti /piktura më e shtrenjtë në botë e shekullit të 20-të e shitur ndonjëherë në ankand.

Sage Blue Marilyn i Warhol është lehtësisht një nga pjesët më ikonike dhe më të njohura të Artit Pop. Ekrani i mëndafshit i vitit 1964 është një koment i mprehtë mbi të famshmit, vdekshmërinë dhe konsumizmin.

Shitja e vitit 2020 në shtëpinë e ankandit Christie në Nju Jork për 195 milionë dollarë pa që kjo vepër e rëndësishme të ndryshonte duart nga koleksionistët e shquar zviceranë të artit Thomas dhe Doris Ammann te tregtari legjendar i artit Larry Gagosian. Ajo mbetet piktura më e vlerësuar në veprën e Warhol.

 

5. REMBRANDT BARTËSI STANDARD – 198 milion dollarë

Rembrandt van Rijn është një nga mjeshtrit më të njohur holandez të Epokës së Artë. Ky autoportret i vitit 1636 me vaj në kanavacë është një paraqitje e përsosur e aftësive të tij të jashtëzakonshme. I pikturuar në stilin e tij tipik chiaroscuro, ndërveprimi midis dritës dhe subjektit është jashtëzakonisht i vërtetë. Për më tepër, ai injekton një ndjenjë lëvizjeje në pikturë falë një flamuri të ndezur dhe hapit aktiv.

Standardi është një thesar i rëndësishëm kulturor për Holandën. Si të tillë, ata bënë përpjekje të mëdha për ta kthyer veprën në shtëpi nga vendi i saj në Luvër në Paris. Rijksmuseum bashkoi një gati Paketa prej 200 milionë dollarësh në shkurt 2022 për të siguruar këtë vepër mahnitëse.

 

4. JACKSON POLLOCK – NR.17 – 200M $

Kryevepra e vitit 1949 e Jackson Pollock me vaj në dërrasë fibre është një nga shembujt më të njohur të ekspresionizmit abstrakt të pikturuar me pika. Teknika e tij e pazakontë solli një ndjenjë energjie dhe krijimtarie në botën e artit që guxoi shikuesin të rimendonte vetë kuptimin e artit.

Puna ishte një goditje e menjëhershme. Ajo u shfaq në revistën Life, së bashku me një editorial që tregonte se Pollock ishte piktori më i madh i gjallë i epokës.

E shitur në shtator 2015, ajo u bë për pak kohë piktura e dytë më e shtrenjtë në Tokë kur u ble së bashku me Willem De Kooning’s Interchange .

 

3. PAUL GAUGUIN -NAFEA FAA IPOIPO (KUR DO TË martoheni?) -210 milion dollarë

Paul Gaugin udhëtoi për në Haiti në 1891, duke kërkuar të bënte një pushim nga Evropa. Ai donte të gjente diçka reale dhe të krijonte një “art më primitiv”. Ndërsa ishte atje, ai prodhoi kryeveprën e post-impresionizmit, Nafea Faa Ipoipo.

Piktura paraqet dy gra haitiane të vizatuara në një stil të sheshtë me ngjyra të theksuara dhe të gjalla në një sfond të harlisur. Një grua është me veshje tradicionale, ndërsa tjetra është e veshur me rroba misionare perëndimore. Ekspertët sugjerojnë se puna e Gaugin është një koment mbi përplasjen e kulturave.

Në vitin 2014, trashëgimtarët e koleksionistit legjendar zviceran të artit Rudolf Staechelin ia shitën pikturën shtetit të Katarit për mbi 200 milionë dollarë , duke i siguruar për pak kohë vendin e saj si piktura më e shtrenjtë në tokë.

 

2. WILLEM DE KOONING – INTERCHANGE – 300 milionë dollarë

Willem De Kooning (1904-1997) ishte një ekspresionist abstrakt holandez-amerikan. Ai pikturoi Interchange në 1955 si pjesë e lëvizjes së tij më të gjerë në peizazhe abstrakte. Megjithëse vepra mori një pritje të përzier kritike në atë kohë, vlerësimi për pjesën u rrit gradualisht.

Në shtator 2015, manjati i industrisë muzikore David Geffen e shiti pjesën në një shitje private menaxherit të fondeve mbrojtëse David C. Griffin për 300 milionë dollarë.. Për një periudhë të shkurtër, Interchange ishte piktura më e kushtueshme në botë.

Nëse dëshironi të shihni Interchange në të gjithë lavdinë e tij të madhe dhe kaotike, vepra arti është varur në Institutin e Artit të Çikagos, me huazim nga Fondacioni Bamirës Kenneth C. Griffin për të ardhmen e parashikueshme.

 

1. Salvator Mundi (rreth 1500) – Leonardo da Vinci – 450,3 milionë dollarë

Kjo shitje është e rëndësishme për një sërë arsyesh. Kryesisht, është shuma më e lartë e paguar ndonjëherë për një pikturë të vetme, duke thyer rekordin e mëparshëm për pikturën më të shtrenjtë në botë të shitur ndonjëherë – 300 milionë dollarët e paguara për Interchange të William de Kooning (1955) – me 150 milionë dollarë. Kjo shitje do të jetojë gjatë në kujtesë dhe ndoshta do të mbajë rekordin botëror për disa kohë.

 

Ku të fillojë?

Thjesht një nga shitjet më mahnitëse të një artikulli luksoz të të gjitha kohërave. Salvator Mundi – që nuk u pajtua botërisht nga studiuesit që të ishte pikturuar nga Leonardo Da Vinci – pritej të kishte një tarifë prej rreth 100 milionë dollarë.

Pasi u shtua primi i blerësit, kjo tarifë u katërfishua më shumë nga një princ saudit pas një faze intensive ofertimi midis një numri palësh të interesuara.

Kjo shitje është e rëndësishme për një sërë arsyesh. Kryesisht, është shuma më e lartë e paguar ndonjëherë për një pikturë të vetme, duke thyer rekordin e mëparshëm për pikturën më të shtrenjtë në botë të shitur ndonjëherë – 300 milionë dollarët e paguara për Interchange të William de Kooning (1955) – me 150 milionë dollarë. Kjo shitje do të jetojë gjatë në kujtesë dhe ndoshta do të mbajë rekordin botëror për disa kohë.

 

Ndikimi i luftës në Ukrainë

Bota e artit nuk ka pasur kohë të shërohet nga efektet e pandemisë (të cilat janë ende duke u ndjerë) dhe tani vuan nga efektet e luftës në Ukrainë. Ka pasur shumë ndikime në botën e artit për shkak të konfliktit, jo më pak shumë lidhje me galeritë e artit dhe artistët rusë që janë ndërprerë nga koleksionistët në mbarë botën dhe arti ukrainas është mbajtur nën mbrojtje.

Por si ka ndikuar e gjithë kjo në çmimet?

Shumë ankande të artit rus janë anuluar, duke përfshirë ankandin vjetor të artit rus të mbajtur nga Sotheby’s dhe Christie’s në qershor, i cili do t’i shohë ata të humbasin fitime prej 17.7 milion £, bazuar në performancën e vitit të kaluar kur disa piktura shumë të veçanta, por të shtrenjta dhe arti është shitur.

Ekziston një ndalim i plotë i eksporteve të artit në Rusi nga Britania e Madhe dhe shumë vende të tjera, dhe Sotheby’s gjithashtu ka njoftuar se do të ndalojë disa blerës rusë dhe njerëz të ardhurat e të cilëve rrjedhin nga Rusia të marrin pjesë në shitjet e tyre. Shtëpia gjermane e ankandeve Ketterer Kunst gjithashtu nuk komunikon më me klientët rusë.

Oligarkët rusë janë të njohur për mbështetjen e industrisë së arteve të bukura me donacione të mëdha, kështu që këto lëvizje tregojnë të gjitha humbje të konsiderueshme. Ka pasur shumë përpjekje për mbledhjen e fondeve nga artistë në mbarë botën për të mbështetur Ukrainën, e cila ka parë fitime të mëdha, megjithatë, asgjë nuk është domosdoshmërisht e dukshme në listën tonë të artit dhe pikturave më të shtrenjta të shitura ndonjëherë në botë që nga viti 2024.

 

Për të përmbledhur shpejt 5 pikturat dhe artin modern më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë në 10 vitet e fundit, mund të shikoni gjithashtu videon tonë të shkurtër më poshtë:

 

Nëse arti është forca juaj dhe keni pjesë në koleksionin tuaj që besoni se janë me vlerë dhe që jeni të gatshëm t’i ndani, atëherë vlerësimi dhe konsiderata për ankand mund të jenë opsioni juaj më i mirë. Këtu në New Bond Street Pawnbrokers, ekspertët tanë të ditur mund t’u ofrojnë koleksionistëve të artit si ju, një shërbim cilësor dhe vlerësime diskrete që ju lejojnë të qëndroni në kontroll.

Si një agjent pengjesh luksoze, ne e kuptojmë vlerën e artikujve tuaj dhe punojmë së bashku me specialistët që janë ndër më të diturit në fushat e tyre përkatëse, duke ju dhënë sigurinë se të gjitha informacionet që ju ofrojmë do të jenë të sakta dhe përfaqësuese të vlerës së vërtetë të artikuj.

New Bond Street Pawnbrokers janë një shërbim diskret, luksoz i pengmarrjes në Londër duke përfshirë hua kundër artit të bukur dhe një sërë artistësh si Andy Warhol, Bernard Buffet, Damien Hirst, David Hockney, Marc Chagall, Raoul Duffy, Sean Scully, Tom Wesselmann, Tracey Emin. , Banksy dhe Roy Lichtenstein për të përmendur vetëm disa.

This post is also available in: English Français (French) Deutsch (German) Italiano (Italian) Português (Portuguese, Portugal) Español (Spanish) Български (Bulgarian) 简体中文 (Chinese (Simplified)) 繁體中文 (Chinese (Traditional)) hrvatski (Croatian) Čeština (Czech) Dansk (Danish) Nederlands (Dutch) हिन्दी (Hindi) Magyar (Hungarian) Latviešu (Latvian) polski (Polish) Português (Portuguese, Brazil) Română (Romanian) Русский (Russian) Slovenčina (Slovak) Slovenščina (Slovenian) Svenska (Swedish) Türkçe (Turkish) Українська (Ukrainian) Հայերեն (Armenian) Eesti (Estonian) Suomi (Finnish) Ελληνικά (Greek) Íslenska (Icelandic) Indonesia (Indonesian) 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean) Lietuvių (Lithuanian) Norsk bokmål (Norwegian Bokmål) српски (Serbian) TamilBe the first to add a comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*Authorised and Regulated by the Financial Conduct Authority