fbpx

I hope you enjoy this blog post.

If you want us to appraise your luxury watch, painting, classic car or jewellery for a loan, click here.

Top 10 librat komikë më të shtrenjtë dhe të rrallë të shitur ndonjëherë në ankand që nga viti 2023


10 librat më të shtrenjtë dhe më të famshëm komikë të rrallë të shitur ndonjëherë në ankand që nga viti 2023

Pra, pse të flasim për librat komikë më të shtrenjtë, më të vlefshëm dhe të rrallë të shitur ndonjëherë që nga viti 2023? Epo, librat e rrallë komikë po bëhen gjithnjë e më të popullarizuar me brezin mijëvjeçar.

Sidoqoftë, mund të habiteni kur të mësoni se librat komikë kanë ekzistuar për shumë vite para gjeneratës në të cilën kemi lindur. Disa prej këtyre librave komikë janë jashtëzakonisht të rrallë dhe të vlefshëm edhe me çmimet e sotme.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë dhjetë librat më të vlefshëm, më të shtrenjtë dhe të rrallë komik të shitur ndonjëherë në ankand. Këto libra komike me siguri do t’ju mahnitin me etiketat e tyre të çmimeve dhe rrallësinë e tyre.

1. Amazing Fantasy Nr. 15 CGC 9.6 – 3.6 milionë dollarë

Amazing Fantasy është libri komik më i shtrenjtë i shitur ndonjëherë në kohën e shkrimit. Më 9 shtator 2021, Heritage Auctions shiti një kopje të Amazing Fantasy #15 CGC 9.6 në ankand për një rekord 3.6 milionë dollarë.

Seria e librave komikë Amazing Fantasy u krijua nga Stan Lee dhe Jack Kirby dhe u botua nga Marvel Comics. Para se të bëhej një nga librat komikë më të vlefshëm në botë, ai u shfaq nga viti 1961 deri në 1962.

Historia ndjek një djalë të ri të quajtur Peter Parker, i cili u pickua nga një merimangë radioaktive gjatë një eksperimenti shkencor të gabuar, i cili i dha atij superfuqi, duke përfshirë forcën, shkathtësinë dhe shpejtësinë e shtuar, si dhe fuqinë për t’u ngjitur në mure. Ai gjithashtu zhvilloi revole artificiale në internet, të cilat i përdori në beteja me kriminelët.

Seriali fillimisht ishte menduar të ishte një antologji fantazie, por në fund u bë baza e nisjes për personazhin e Spider-Man. Ai u bë një film në vitin 2002, me Tobey Maguire si Peter Parker/Spider-Man dhe Sam Raimi si regjisor. Filmi ishte një sukses kritik dhe komercial, duke fituar mbi 800 milionë dollarë në arkë.

2. Action Comics Nr. 1 (1938) CGC 6 – 3.4 milionë dollarë

“Rocket Copy” i Action Comics Nr. 1, me debutimin e Superman , u shit për 3.4 milionë dollarë në një ankand, duke e bërë atë librin e dytë komik më të shtrenjtë dhe me vlerë të shitur ndonjëherë që nga viti 2023.

Në bashkëpunim me Metropolis Comics, Goldin Auctions lehtësoi marrëveshjen, e cila u përfundua në shtator 2022. Heritage Auctions shiti të njëjtën kopje për 3.18 milionë dollarë në janar 2022.

Action Comics, i botuar për herë të parë në 1938, shihet si një nga librat më të vlefshëm komik të të gjitha kohërave. Ishte libri i parë komik me Superman dhe ndihmoi në lançimin e zhanrit superhero. Supermeni u bë shpejt një nga personazhet më të njohur në botë dhe ai ka mbetur një nga superheronjtë më ikonë për më shumë se 80 vjet.

Ky version specifik quhet ‘Rocket Copy’ sepse kopertina e përparme mban gjurmën e stampuar të një anijeje rakete, e cila u aplikua 80 vjet më parë nga djali 13-vjeçar që e bleu për herë të parë në një stendë gazetash. Duke pasur parasysh moshën dhe gjendjen e saj të pacenuar, kjo kopje CGC FN 6.0 është jashtëzakonisht e mirë.

3. Captain America Comics No. 1 1941 – 3.1 milionë dollarë

Captain America Comics Nr. 1 (1941) u shit për 3.1 milion dollarë në prill 2022 në Heritage Auctions. Kopertina e këtij libri komik paraqet superheroin patriotik që godet fytyrën e Hitlerit, gjë që është e përshtatshme duke pasur parasysh se Shtetet e Bashkuara ishin ende në mes të Luftës së Dytë Botërore në atë kohë.

Një nga librat më të vlefshëm komik të shitur ndonjëherë në këtë listë të vitit 2023, ai u ble fillimisht për 915,000 dollarë në ankand në gusht 2019, atëherë një çmim rekord. Pavarësisht kësaj, pronari shfrytëzoi mundësinë e krijuar nga kërkesa e publikut për koleksione, përfshirë libra të rrallë komikë, gjatë pandemisë së koronavirusit. Bixhozi u shpërblye. Ai vazhdoi të bëhej libri i tretë komik më i shtrenjtë i shitur ndonjëherë në kohën e këtij shkrimi (2023).

Captain America Comics Nr. 1 ishte shfaqja e parë e Captain America. Historia fillon me Steve Rogers si një djalë i ri që ëndërron të bëhet oficer në Korpusin Ajror të Ushtrisë Amerikane. Kur ai refuzohet sepse nuk i plotëson kërkesat e tyre për lartësinë, ai zë një vend pune në një fabrikë aeroplanësh – një punë që përfundimisht do ta çojë atë të bëhet Kapiten Amerika.

4. Supermeni nr. 1 (1939) – 2.6 milionë dollarë

Numri origjinal i Superman Nr. 1 (1939) është një nga librat më të rrallë dhe më të vlefshëm komik të shitur ndonjëherë që nga viti 2023. Në dhjetor 2021, Superman Nr. 1, komiku i parë i pavarur me Man of Steel, u shit për 2.6 milionë dollarë në Comic Connect.

Supermeni mund të shihet në ajër mbi ndërtesat në ballë të librit komik.

Mark Michaelson e bleu librin në vitin 1979, 40 vjet pasi u ble fillimisht për 10 cent në 1939. Që kur e bleu atë nga pronari origjinal, Michaelson e ka mbajtur me kujdes komiken në një kasafortë të kontrolluar me temperaturë. Siç raportohet nga MarketWatch , Michaelson pagoi midis 1000 dhe 2000 dollarë për librin.

Si një nga librat komikë më të vlefshëm që nga viti 2023, ky libër është domethënës jo vetëm sepse është shfaqja e parë e Supermenit, por edhe sepse është një nga kopjet e pakta që ekzistojnë.

Bashkëthemeluesi i Comic Connect, Stephen Fisler, vlerëson se nga ky botim kanë mbetur vetëm dy kopje, i cili aktualisht mban notën 8.0, ndërsa shumica janë shumë më keq.

5. Marvel Comics No. 1 (1939) – 2.42 milionë dollarë

Një nga librat komikë më të vlefshëm, më të shtrenjtë dhe të rrallë të shitur ndonjëherë në kohën e këtij shkrimi në 2023, Marvel Comics Nr. 1 (1939) u shit në ankand në Comic Connect për 2.4 milion dollarë në mars 2022.

Ndërsa ComicConnect refuzoi të zbulonte emrin e blerësit, zbuloi se blerësi jetonte jashtë SHBA-së dhe kishte mbledhur libra komike për rreth 40 vjet.

Ndër personazhet e paraqitur në Marvel Comics No. 1 janë The Human Torch, The Angel, Masked Raider dhe Namor the Submariner. The Human Torch është një android me superfuqi që mund të kontrollojë zjarrin; Engjëlli është një mutant që mund të fluturojë; Masked Raider është një strateg i maskuar, luftëtar me armë, kalorës dhe grindavec; dhe Namor the Submariner është një superhero që mund të marrë frymë nën ujë.

Si një “kopje me pagesë”, libri komik përmban gjithashtu shënime të shkruara me dorë nga botuesi për artistët që detajojnë se çfarë u detyrohen. Botuesi Lloyd Jacquet përdori një laps për të shënuar honoraret e artistëve, si ato të Frank Paul, i cili kontribuoi në veprën artistike për kopertinën. Shtimi i këtyre shënimeve në komik shton një element unik historik.

6. Batman nr. 1 (1940) – 2.2 milionë dollarë

Heritage Auctions shiti Batman nr. 1 për 2.2 milionë dollarë në janar 2021. Ky libër i vetëm komik ishte certifikuar 9.4 nga Certified Guaranty Company, kështu që kishte vendosur tashmë rekorde përpara se Heritage Auctions ta merrte atë në bllokun e ankandit.

Një fanatik i librave komik, Billy Gates e posedonte kopjen për më shumë se 4 dekada pasi e bleu atë për vetëm 3,000 dollarë në 1979 nga një dyqan librash komik në Hjuston. Pas vdekjes së tij në vitin 2019, djali i tij vendosi ta shesë atë.

7. Detective Comics Nr. 27 (1939) – 1.74 milionë dollarë

Libri më i vlefshëm dhe më i shtrenjtë komik i shitur ndonjëherë për këtë botim, Detective Comics 27 i vitit 1939, i cili shfaqi debutimin e Batman-it , u shit për një rekord prej 1.74 milionë dollarë në ankand.

Komiku, i cili është në gjendje gati të mirë, është blerë nga një blerës anonim.

National Press botoi Detective Comics 27 në 1939 për të imituar Supermenin e Action Comics. Ky numër paraqiste paraqitjen e parë të Batman, i cili shpejt u bë një nga superheronjtë më të njohur në botë. Falë popullaritetit të Batman, Detective Comics u bë një nga librat më të shitur dhe më të vlefshëm komik të të gjitha kohërave në vitin 2023.

Kopja, e cila është një nga librat komikë më të vlefshëm dhe të rrallë të shitur nga Goldin, është vlerësuar me 6.5. Ka vetëm gjashtë kopje të tjera të vlerësuara kaq të larta, dhe të tjerat që janë vlerësuar më lart janë vetëm tetë gjithsej.

Janë të njohura vetëm 36 kopje origjinale të këtij numri, sipas shtëpisë së ankandeve. Një ankand në Heritage Auctions në 2020 shiti një kopje të komikut të vlerësuar me CGC 7.0 për 1.5 milion dollarë.

8. All Star Comics No. 8 (1942) – 1,62 dollarë

Heritage Auctions shiti librin komik debutues të Wonder Woman Heritage Auctions për 1.62 milionë dollarë në qershor 2022. Heritage Auctions raporton se vlerësimi CGC Universal Grade i librit është 9.4 pavarësisht se është mbi 7 dekada i vjetër.

Wonder Woman është një superheroinë imagjinare. Personazhi është një anëtar themelues i Lidhjes së Drejtësisë, një perëndeshë dhe një Ambasador i Madh i popullit të Amazonës. Ajo ka qenë një personazh kryesor në Universin DC për më shumë se 75 vjet. Historia e saj e origjinës është rishikuar disa herë, por në shumicën e versioneve, ajo ka lindur si Diana, Princesha e Amazonës, në ishullin Themyscira.

Psikologu William Moulton Marston krijoi Wonder Woman për të kundërshtuar atë që ai besonte se ishte një Univers DC tepër mashkullor. Ai mendonte se komiket e superheronjve në atë kohë ishin shumë të përqendruara në fuqinë mashkullore dhe kishin nevojë për një personazh të fortë femëror për të ofruar një këndvështrim tjetër.

Wonder Woman u bë shpejt një nga personazhet më të njohura në Universin DC, dhe ndikimi i saj mund të ndihet ende sot.

9. Fantastic Four nr. 1 (1961) – 1.5 milionë dollarë

Në një ankand Heritage në prill të vitit 2022, një kopje e një prej librave komik shumë të vlefshëm dhe të rrallë “Fantastic Four Nr. 1 (1961)” u shit për 1.5 milion dollarë.

Kompania Certified Guaranty e vlerësoi komiken 9.2 nga 10. Sipas regjistrimit të tyre të vitit 2022, kishte vetëm pesë kopje të tjera të komikut me një vlerësim më të lartë. Fantastic Four Nr. 1 u botua në vitin 1961 dhe ishte numri i parë i serisë Fantastic Four.

Komiku Fantastik Four fillimisht u botua nën autoritetin e vetëm të Stan Lee dhe u ilustrua nga Jack Kirby. Si një nga librat komikë më të vlefshëm (që nga viti 2023), ai i prezantoi lexuesit me ekipin e Z. Fantastic: Gruaja e padukshme, pishtari njerëzor dhe gjëja.

Katërshja fitoi superfuqitë e tyre pasi u ekspozuan ndaj rrezeve kozmike gjatë një misioni hapësinor dhe përdorin fuqitë e tyre për të mbrojtur botën nga kërcënimet njerëzore dhe aliene.

Suksesi i komikeve Fantastic Four e bëri kompaninë të zhvillonte seri të tjera të njohura komike, si X-Men, Incredible Hulk dhe Spider-Man.

10. X-Men nr. 1 (1963) – 807,300 dollarë

Libri i fundit komik më i vlefshëm dhe më i shtrenjtë i shitur ndonjëherë është X-Men Nr. 1 (1963).

Comic Connect e nxori në ankand kopjen për 807,300 dollarë në qershor 2021. Nëntë vjet më parë, i njëjti libër komik – i vlerësuar me 9.6 në shkallën 10-pikëshe të GCC – u shit për më pak se 250,000 dollarë.

Ky komik u botua gjatë epokës së argjendtë, e cila përfshin komike nga 1956 deri në 1970. Stan Lee dhe Jack Kirby krijuan X-Men, një ekip mutantësh me superfuqi që luftuan për paqe dhe drejtësi. X-Men udhëhiqej nga profesori Charles Xavier, një telepat i fuqishëm që përdori fuqitë e tij për të ndihmuar ekipin e tij të mposhtte armiqtë e tyre.

Marvel Comics ia shiti të drejtat e filmit X-Men te 20th Century Fox në 1994.

Në vitin 2019, Walt Disney Company bleu Fox, duke marrë kështu të drejtat e filmit X-Men. Me Disney-n tani në kontroll të ekskluzivitetit, fansat mund të presin të shohin disa gjëra të mëdha nga X-Men në vitet në vijim.

 

Për ta përmbledhur, disa nga librat komikë më të famshëm dhe më të shtrenjtë në botë që nga viti 2023 përfshijnë:

 

konkluzioni

Ndërsa bota e librave komik vazhdon të rritet në popullaritet, po ashtu rriten edhe çmimet e botimeve më të rralla, më të vlefshme dhe më të shtrenjta të librave komik.

Ndërsa libri komik më i shtrenjtë i shitur ndonjëherë që nga viti 2023 mund të duket si shumë para për disa, për të tjerët, ai është thjesht libri komik ose vepra më e vlefshme e artit në botë. Qoftë një koleksionist i rastësishëm apo një investitor serioz, këto libra komike me siguri do të bëjnë përshtypje dhe do të mahnitin.

 

Vlerësimi

New Bond Street Pawnbrokers janë një shërbim i matur dhe luksoz i pengmarrjes, duke përfshirë huamarrjen kundër artit të bukur dhe një shumëllojshmëri artistësh si Andy Warhol , Bernard Buffet , Damien Hirst , David Hockney , Marc Chagall , Raoul Duffy , Sean Scully , Tom Wesselmann , Banksy , Banksy , , dhe Roy Lichtenstein për të përmendur vetëm disa.

 

This post is also available in: English Français (French) Deutsch (German) Italiano (Italian) Português (Portuguese, Portugal) Español (Spanish) Български (Bulgarian) 简体中文 (Chinese (Simplified)) 繁體中文 (Chinese (Traditional)) hrvatski (Croatian) Čeština (Czech) Dansk (Danish) Nederlands (Dutch) हिन्दी (Hindi) Magyar (Hungarian) Latviešu (Latvian) polski (Polish) Português (Portuguese, Brazil) Română (Romanian) Русский (Russian) Slovenčina (Slovak) Slovenščina (Slovenian) Svenska (Swedish) Türkçe (Turkish) Українська (Ukrainian) Հայերեն (Armenian) Eesti (Estonian) Suomi (Finnish) Ελληνικά (Greek) Íslenska (Icelandic) Indonesia (Indonesian) 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean) Lietuvių (Lithuanian) Norsk bokmål (Norwegian Bokmål) српски (Serbian) TamilBe the first to add a comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*Authorised and Regulated by the Financial Conduct Authority