fbpx

I hope you enjoy this blog post.

If you want us to appraise your luxury watch, painting, classic car or jewellery for a loan, click here.

Top 10 koleksionet më të shtrenjta të verërave të bukura të shitura ndonjëherë në ankand që nga viti 2023


Artikull mbi koleksionet dhe shishet më të shtrenjta të verërave të shkëlqyera të shitura ndonjëherë që nga viti 2023

Përpara se të fillojmë diskutimin tonë për koleksionet dhe shishet më të shtrenjta të verërave të shkëlqyera të shitura ndonjëherë në botë që nga viti 2023 , duhet të dini se kërkesa për koleksione verërash me cilësi të jashtëzakonshme është në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave. Ka shumë koleksionistë të verërave në mbarë botën që konkurrojnë për të blerë verërat më të rralla të shkëlqyera dhe shishet më të vlefshme, disponueshmëria e të cilave shpesh është e pakët për shkak të sfidave të ndryshme të rritjes së korrjeve cilësore.

Edhe pse ankandet e verërave fillimisht ishin një fokus për shtëpitë e ankandeve me qendër në Londër, gjatë 30 viteve të fundit bota ka përjetuar një ndryshim global në shitjen e verës në ankand.

Trendi fillimisht u përhap në Nju Jork, me ankandet e verërave në Hong Kong që fituan shpejt vrull pas recesionit të vitit 2008. Sot, është e mundur të marrësh pjesë personalisht, ose të ofrosh përmes telefonit dhe internetit në ankandet e verërave në Londër, Paris, Çikago, Kaliforni, Beverly Hills, Hong King dhe Nju Jork, për të përmendur disa.

Asetet gjobë janë gjithmonë në kërkesa të mëdha pasi çmimet në ankande në mbarë botën vazhdojnë të rriten çdo vit. Ju gjithashtu mund të dëshironi të lexoni artikujt tanë gjithëpërfshirës mbi artikujt më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë në ankand për asete si bizhuteri të shkëlqyera , bizhuteri të shtrenjta Cartier, çanta dore luksoze , makina klasike , diamante dhe art . Nëse ju pëlqejnë orët, atëherë ne kemi shkruar artikuj mbi 10 orët më të shtrenjta Rolex të shitura ndonjëherë dhe Top 10 orët më të shtrenjta të shitura ndonjëherë.

Table of Contents

Ndikimi i luftës së Ukrainës në verën dhe shampanjën më të shtrenjtë në botë që nga viti 2023

 

Me ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit dhe inflacionin, çmimet e shisheve dhe koleksioneve të verërave të shkëlqyera dhe shampanjës vazhdojnë të rriten në mënyrë eksponenciale. Industria e verës thuhet se ka parë një 30 për qind rritje të kostove kete vit. Këto rritje vazhdojnë të rrisin koston e verës së mirë dhe shisheve të shampanjës çdo vit.

Shteti ekonomik botëror qeveris industrinë e verës, duke krijuar një rritje të çmimeve që ndihmoi në shitjen e shishes më të shtrenjtë të verës së mirë në 2022: një shishe Glass Slipper Vineyard Cabernet e vitit 2019 që u shit për 1 milion dollarë në 2021. Kjo ishte shishja më e shtrenjtë e verës e shitur ndonjëherë në botë në një ankand bamirësie deri në datën aktuale (në kohën e këtij shkrimi në 2023).

E njëjta gjë vlen edhe për shampanjën më të shtrenjtë në botë që nga viti 2023: një shishe Champagne Avenue Foch që u shit për 2.5 milionë dollarë në një shitje private të vitit 2022. Një palë vëllezër italianë të kriptomonedhave blenë këtë shishe shampanje përmes kësaj shitjeje private, duke e bërë atë shampanjën më të shtrenjtë në botë. Dhe megjithëse është një shampanjë e madhe, ajo vjen me shumë më tepër sesa thjesht një gotë me flluska.

Ndërprerje të zinxhirit të furnizimit në shishe dhe koleksione të verës

Sfidat e zinxhirit të furnizimit dhe mungesat e materialeve kanë ndikuar në industrinë e verës gjatë viteve të fundit. Mungesa e fuqisë punëtore në Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë në botë kanë kontribuar në këto çështje të zinxhirit të furnizimit. Për më tepër, me pandeminë e afërt, shumë kompani nuk funksiononin me kapacitet të plotë ose, nëse fare, krijonin mungesë punëtorësh për të shpërndarë verëra të shkëlqyera.

Kufizimet e industrisë së transportit e bëjnë sfidues importimin e verës së mirë përtej kufijve dhe ankandet e kufizuara personalisht ku do të ishin të disponueshme këto shishe të shkëlqyera vere.

Me mungesa të vazhdueshme të punës dhe materialeve të nevojshme për paketimin dhe transportin, këto janë disa nga çështjet më sfiduese të zinxhirit të furnizimit për industrinë e verërave të shkëlqyera në 20 vitet e fundit.

Inflacioni

Natyrisht, inflacioni ndikon drejtpërdrejt në kostot e blerjes së shisheve dhe koleksioneve të verërave të shkëlqyera në mbarë botën. Këto kosto të rritura mund të paraqesin vështirësi për sigurimin e qirave të përballueshme të vendeve të takimit, kostot e akomodimit të mikpritjes për blerësit e mundshëm dhe tarifat e tjera të lidhura që mund të mbizotërojnë me organizimin e një ankandi në shkallë të gjerë.

Prandaj, prodhuesit e verës duhet të rrisin kostot e produkteve të verës së mirë që shesin në ankande për të mbuluar këto rritje. Megjithëse industria e përditshme e verërave është rikthyer nga një recesion, duke prodhuar rritje prej 10%, industria e verërave të shkëlqyera po tregon një rritje e konsiderueshme prej 29.3% për të llogaritur faktorët e inflacionit.

Shishet më të shtrenjta të verës në botë të shitura gjatë luftës së COVID dhe Ukrainës (2019 – 2022)

Nëntori 2021 solli shitjen e shishes më të shtrenjtë të verës në botë që nga viti 2023, me një shishe 6 litrash The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon për 1 milion dollarë në një ankand bamirësie. Rrjedhimisht, një shishe 750 ml e verës së saktë do t’u kushtojë entuziastëve vetëm 185 dollarë. Megjithatë, vetëm 900 nga këto shishe prodhohen dhe janë në qarkullim, duke i bërë ato të pakta, gjë që mund të rrisë çmimet më vonë me rritjen e kërkesës.

Përndryshe, siç e pamë, në fillim të korrikut 2022, një çift vëllezërish bënë histori duke shpenzuar 2.2 milionë dollarë në një magnum të Champagne Avenue Foch 2017 që përmban NFT (shetona jo të këmbyeshëm). Shammi Shinh, një sipërmarrës britanik, porositi dhe ua shiti shishen vëllezërve italianë, duke shpresuar të nxiste tregun me ofertat e saj NFT.

Kjo shitje unike transferon artin dixhital dhe të drejtat e pronësisë intelektuale te blerësi, të cilat janë mallra të tregtueshme në blockchain. Imazhi është i famshëm i Bored Ape Mutant, së bashku me figurat e tjera të koleksionit vizatimor të paraqitura në shishe. Blerësit e kësaj shampanje marrin më shumë se sa është brenda shishes, duke hapur industrinë e verërave të shkëlqyera për më shumë mundësi investimi sesa thjesht një pije.

Shishet e tjera më të shtrenjta të verërave të shkëlqyera në botë të shitura në ankande vitet e fundit që nga viti 2023 përfshijnë:

  • 1947 Cheval Blanc u shit në ankand për 304,375 dollarë në 2010
  • 1907 Shampanja Heidsieck u shit për 275,000 dollarë në 1998
  • Vjelja e vitit 1869 e Chateau Lafite u shit për 230,000 dollarë në 2010
  • 1787 Château Lafite Bordeaux shitet për 156,000 dollarë në 1985
  • Shishja 200-vjeçare e Chateau d’Yquem 1811 u shit për 117,000 dollarë në 2011
  • Jeroboam i Chateau Mouton Rothschild 1945 u shit për 114,614 dollarë në 1997
  • 1787 Chateau d’Yquem shitet për 100,000 dollarë në 2006
  • 239-vjeçarja Massandra Sherry 1775 u shit për 43,500 dollarë në 2001

Vera më e shtrenjtë në botë që nga viti 2023 (shitur gjatë pandemisë COVID 19)

Shishet më të shtrenjta të verës në botë në vitin 2023 kanë ndryshuar me shpejtësi për shkak të ndërprerjeve në industrinë e verës .

Pandemia e COVID bëri që më pak njerëz në dyqane dhe restorante të blinin verë, duke ulur shitjet. Gjithashtu, ngjarjet e ndryshimeve klimatike kanë prekur disa nga zonat kryesore të verës në botë. Zjarret në Australi dhe Kaliforni, në veçanti, kanë ndryshuar mënyrën se si bota pi verë.

Në fund të fundit, shtëpive të ankandeve të verërave dhe entuziastëve u është dashur të ndryshojnë mënyrën se si mbledhin verën, me tregun aziatik, në veçanti Hong Kongun, duke u bërë një nga tregjet më të mira për shitjet e shisheve dhe koleksioneve të verës në botë.

 

1. Verërat nga bodrumi i Joseph Lau (shitur për 6.8 milionë dollarë)

verërat më të shtrenjta nga bodrumi i Joseph Lau

Joseph Lau, një miliarder që jeton në Hong Kong dhe njihet për dashurinë e tij për artin dhe verën e mirë, filloi të shesë një pjesë të koleksionit të tij të madh të verërave të shkëlqyera. në tetor 2020. Lau ka mbledhur sasinë e tij të madhe të verës gjatë disa dekadave, duke u fokusuar vetëm në markat më të shtrenjta të verërave që nga viti 2023.

Sotheby’s kreu ankandin e verërave të shkëlqyera. Ekspertët e vlerësuan koleksionin e Lau, i cili përbëhej nga 117 lote, rreth 3.3 milionë dollarë, por numri përfundimtar përfundoi në 6.8 milionë dollarë.

Shitja më e lartë vjen nga 12 Romanée-Conti Domaine de la Romanée-Conti 1990. Shishet ishin disa nga shishet më të shtrenjta të verës të shitura ndonjëherë dhe grumbulluan 509,000 dollarë më vete. Domaine de la Romanée-Conti (DRC) është një pasuri e verës në Burgundi e cila prodhon disa nga verërat më të shtrenjta në botë që nga viti 2023.

2. Shishe Cabernet Sauvignon (shitet për 1 milion dollarë)

Tani ka një përgjigje për pyetjen, cila është shishja më e shtrenjtë e verës në botë në vitin 2023, dhe ajo është një shishe prej gjashtë litrash Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon .

Në vend të një koleksioni të mirë vere, kjo shishe nga Lugina Napa e Kalifornisë arriti në vetvete 1 milion dollarë. Nuk është e qartë se çfarë e bëri kaq të veçantë këtë shishe të Cabernet Sauvignon me famë botërore, por mund të ketë qenë shkaku që ka mbështetur shitja. Të ardhurat nga ankandi, i cili u zhvillua në nëntor 2021, shkojnë për bamirësinë e shefit amerikan Emeril Lagasse.

Don Steiner vendosi ofertën fituese, e cila i dha atij shishen. Askush nuk di shumë për njeriun që shpenzoi kaq shumë për një shishe verë të kuqe.

shishe verë shumë e shtrenjtë e shitur në ankand

3. Fuçi Nuits St. Georges 2019 (shitet për 231,000 dollarë)

Në maj 2021, Acker Wines mbajti një ankand dy-ditor të verërave të shkëlqyera që fitoi 10 milionë dollarë. Ankandi filloi në Hong Kong, një zonë që po rritet në botën e verërave të shkëlqyera, dhe në përgjithësi, shitja arriti 201 rekorde të reja botërore, duke përfshirë një nga koleksionet më të shtrenjta të verërave të shkëlqyera që nga viti 2023.

Megjithatë, shitja më e madhe erdhi nga loti 1114, ku shtëpia shiti një fuçi 216 litra të vitit 2019 Comte Liger-Belair Nuits St.. Nga bodrumet e Domaine du Comte Liger-Belair, fuçia shitej për 231,000 dollarë.

Domaine du Comte Liger-Belair ndodhet në Burgundy, Francë, një nga kryeqytetet kryesore të verës në botë. Familja Liger-Belair ka prodhuar verëra në zonë për 200 vjet, dhe shumë e konsiderojnë këtë Domaine një nga më të mëdhenjtë në tokë.

 

4. Methuselah nga Domaine de la Romanée-Conti (shitur për 978,000 dollarë)

Vera e bardhë e shtrenjtë nuk mund të konkurronte me të kuqet në vitet e fundit dhe shishja e vetme më e shitur dhe më e shtrenjtë e vitit 2020 është provë.

“Kingdoms” nga Baghera/vera shiti gjashtë shishe me format të madh me gjashtë litra Methuselah nga Domaine de la Romanée-Conti legjendar. Një blerës zviceran bleu lotin 14 për rreth 978,000 dollarë.

Ankandi u zhvillua në dhjetor të vitit 2020 dhe shiti të gjitha pjesët e tyre për një shumë mbresëlënëse 3.9 milionë dollarë. Kingdoms gjithashtu shiti gjashtë shishe Jeroboam me format të madh nga DRC për 443,000 dollarë dhe disa verëra nga koleksioni Enoteca Pinchiorri për 1.9 milion dollarë.

një tjetër nga verërat më të shtrenjta në botë që nga viti 2022 -2023:

 

BEYOND COVID 19 – 10 verërat më të shtrenjta në botë të shitura ndonjëherë që nga viti 2023

 

1) Një koleksion prej 17,000 shishesh i shitur në ankandin e verërave Tran-scend-ent (shitur për 29.8 milionë dollarë)

Ky ankand u zhvillua në Mars 2019 në Hong Kong dhe vendosi një rekord të ri botëror për një koleksion privat të verërave të shkëlqyera, me një çmim shitje prej 29.8 milionë dollarë. Shitja shkatërroi vlerësimet e mëparshme dhe u shit për gati 4 milionë dollarë mbi çmimin e parashikuar të para-shitjes, duke e bërë atë verën më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë në botë në kohën e këtij shkrimi në 2023.

Koleksioni u vlerësua për rrallësinë e tij, me shishe që përfshinin verëra të klasit të parë nga Burgundy dhe Bordeaux. Koleksioni u shit nga një pronar anonim, i cili u referua thjesht si një zhvillues i gjeneratës së pestë të pronave.

2) Një koleksion privat i verërave të Bill Koch (shitur për 21.9 milion £)

Weine_ Bill Koch versteigert Teil seiner Rotwein-Sammlung - WELT

Përpara ankandit të 2019-ës, rekordi për koleksionin më të shtrenjtë të verërave të shitur në ankand mbahej nga një ankand i Sotheby’s i cili u zhvillua në Nju Jork në vitin 2016. Koleksioni ishte në pronësi të koleksionistit miliarder të verërave Bill Koch, i cili ishte i njohur për ekspozimin e falsifikimit të verërave të shkëlqyera.

Shitjet totale për ankand tejkaluan vlerësimin prej 15 milionë dollarësh dhe arritën në 21.9 milionë funte, një tjetër hyrje e denjë në listën tonë të verërave më të shtrenjta në botë që nga viti 2023 .

3) Një koleksion nga bodrumi i Robert Drouhin (shitur për 7.3 milion dollarë)

një koleksion i verërave të shtrenjta të shkëlqyera nga bodrumi i Robert Drouhin

Në vitin 2018, Sotherby’s i Nju Jorkut shiti dy shishe Domaine de la Romanée-Conti’s, duke vendosur një rekord të ri në atë kohë për shishet më të shtrenjta të verës të shitura ndonjëherë në një ankand që nga viti 2023 . Shishet që ishin të një vjelje të vitit 1945 u shitën për 558,000 dollarë dhe 496,000 dollarë, që ishte pesë herë më shumë se vlerësimi i para-shitjes.

Koleksioni përfshinte një shumëllojshmëri shishesh të rralla dhe të cilësisë së mirë të verës më të njohur të Burgundy, me 100% të shisheve të shitura dhe arritën një total prej 7.3 milionë dollarësh.

Koleksionisti ishte pjesë e një familjeje që drejton një punishte vere të mirënjohur në Burgundy, Maison Joseph Drouhin, kështu që nuk është çudi që koleksioni u vlerësua kaq shumë.

4) Një koleksion në pronësi të Andrew Lloyd Webber (shitur për 2.6 milion £)

Koleksioni i mrekullueshëm i shisheve të verës së shkëlqyer nga Andrew Weber

Edhe pse Webber e bëri pasurinë e tij nga muzikalët e tij si Phantom of the Opera dhe Cats, ai nuk është i panjohur për të investuar në fusha të tjera. Në vitin 2011, koleksioni i tij prej 8,837 shishe verërash franceze u shit në Hong Kong për 3.5 milionë funte. Koleksioni u nda në pjesë më të vogla, me kuti me 6 ose 8 shishe dhe një vlerësim total prej 2.6 milionë paund.

Megjithatë, shitja e pritur me padurim tejkaloi të gjitha vlerësimet me blerësit që konkurruan për oferta personalisht, përmes telefonit dhe online. Shishja më e shtrenjtë e verës e shitur ishte një Domaine de la Romanée Conti e vitit 1990, e cila arriti një çmim prej 17,460 £.

Edhe pse, pjesa më e shtrenjtë e verës brenda koleksionit u shit për 48,500 £. Koleksioni përfshinte 12 shishe Chateau Petrus të prodhuara në vitin 1982, e cila është një nga verërat më të dëshirueshme Bordeaux.

5) Një koleksion verërash të mbytur me anije të shpëtuar nga fundi i Balltikut (shitur për 273,000 dollarë)

Në vitin 2016, Bonhams-it iu kërkua të nxirrte në ankand një shishe shampanjë The Heidsieck & Co Monopole 1907 Goût Américan, e cila ishte pjesë e një koleksioni të shpëtuar nga një jaht i fundosur. Kjo shishe specifike u shit për 273,000 dollarë (213,000 £), me disa nga të njëjtat shishe të shitura në ankande të ndryshme për të njëjtin çmim.

Jahti u fundos gjatë Luftës së Parë Botërore kur u ndalua dhe më pas u fundos nga një U-boat gjermane, e cila la shishe të këtyre verërave të shkëlqyera në fund të detit për 80 vjet.

Koleksioni u transportua në Finlandë në vitin 1916 dhe përfshinte verëra të shkëlqyera, konjak dhe shampanjë. Në vitin 1998 filluan operacionet për të shpëtuar mbetjet e koleksionit, me zhytësit që zbuluan më shumë se 2000 shishe të shtrenjta verë, të gjitha në gjendje të shkëlqyer.

6 ) Një shishe me madhësi perandorake Cheval Blanc 1947 nga një koleksion sekret i bodrumit (shitur për 304,375 dollarë)

Në vitin 2010, një ankand i verës i mbajtur në Gjenevë bëri bujë kur shiti një shishe mitike Cheval Blanc 1947 për 304,375 dollarë. Shishja ishte pjesë e një koleksioni sekret zviceran, i cili ishte mbajtur në një bodrum për disa vite.

Është e vetmja shishe e njohur në një format Imperial për këtë vintage. Sipas shtëpisë së ankandeve Christie’s, u deshën dy vjet për të bindur koleksionistin se ishte koha e duhur për të dorëzuar koleksionin, bazuar në fuqinë e kushteve të tregut.

Vjelja cilësohet si një nga verërat më të mëdha Bordeaux të të gjitha kohërave, bazuar në rrallësinë dhe jetëgjatësinë e saj. Në të njëjtën shitje, një koleksionist tjetër nxori në ankand një koleksion që arrinte në më shumë se 460 shishe, gjë që ndihmoi për ta vendosur këtë ankand në hartë.

7) Një koleksion prej 2000 shishesh nga bodrumet e verës së Lafite (shitur për 233,973 dollarë)

Në vitin 2010, shitja e 2000 shisheve nga ky koleksionist i njohur shkaktoi bujë dhe e pozicionoi fort Azinë si një treg serioz të verërave për disa nga verërat më të shtrenjta. Loti i parë u shit në vitin 2009 dhe arriti trefishin e normës së parashikuar në Amerikë në atë kohë.

Pra, nuk ishte befasi kur një shishe e famshme Château Lafite e vitit 1869 u shit për 233,973 dollarë, shumë larg nga vlerësimi fillestar prej 8,000 dollarësh.

Në Azi, Lafite konsiderohet një blerje luksoze, me shumë koleksionistë të pasur që kërkojnë vintazhet më të mira për t’i shtuar koleksionit të tyre ose për t’i ofruar si dhurata të vlefshme. Ylli i ankandit ishte vintage i vitit 1869, me kaq shumë njerëz që kërkonin të dëshmonin shitjen saqë biletat duhej të lëshoheshin.

Pas ankandit, çmimi i Lafite të të gjitha vintazheve u rrit me 10-15%, ku disa tregtarë shënuan nivele të jashtëzakonshme shitjesh në ditët pasardhëse.

8) Një koleksion i shitur drejtpërdrejt nga Chateau Mouton Rothschild (shitur për 376,000 dollarë)

Në vitin 2015, kantina e famshme e verës e gjeti veten të diskutuar nga koleksionistët e verërave në të gjithë botën kur lotet e saj u shitën për 93% më shumë se vlerësimi i tyre, duke arritur një total prej 4.1 milionë dollarësh, një nga koleksionet më të shtrenjta të verërave të shitura që nga viti 2023 . Loti më i kërkuar i ankandit ishte një koleksion me 66 shishe që përfshinte 68 vjelje, që zgjati nga viti 1945 deri në 2012, megjithëse vitet 1958 dhe 1963 ishin përjashtuar.

Ky lot i veçantë vendosi një rekord botëror për Mouton vertikale të shitur në ankand, me një çmim prej 376,000 dollarësh. Kjo ishte veçanërisht e rëndësishme për punishten e verës pasi shërbeu si një përkujtim i baroneshës së ndjerë Philippine de Rothschild, me të ardhurat e dhëna për një bamirësi jofitimprurëse në emër të saj.

Një numër lotesh të tjera në këtë ankand vendosën rekorde të reja, duke përfshirë një shishe të vetme Chateau Mouton Rothschild nga viti 1870, tre shishe nga viti 1959, një magnum nga 1945 dhe një Nebuchadnezzar 15 litra nga viti 2000. Loti përfshinte shumë verëra të kërkuara dhe arriti një çmim mbresëlënës shitjeje prej 117,788 dollarë.

9) Një rekord për verën e bardhë më të vlefshme të shitur ndonjëherë që nga viti 2021 – 2023 (shitur për 117,000 dollarë)

Edhe pse nuk është shitur plotësisht në ankand, çmimi mbresëlënës i arritur për këtë Château d’Yquem të vitit 1811 siguron që ajo të meritojë një përmendje në listën tonë të vitit 2023 të verës më të shtrenjtë. Është një nga vetëm 10 shishet që ekzistojnë në mbarë botën dhe është vlerësuar me 100 pikë nga Robert Parker, i cili e përshkroi atë si një nga verërat më të mëdha në historinë e Bordo.

Shishja e verës së bardhë iu shit nga The Antique Wine Company Christian Vanneque, një koleksionist privat i verërave. Si ish-kreu i La Tour d’Argent, një restorant i famshëm parizian, ai me siguri i njeh verërat e tij. Vera u shit për 117,000 dollarë, gjë që shpjegon pse tani qëndron e mbrojtur me krenari nga xhami antiplumb në restorantin e tij aktual Balines në Indonezi.

10) Një koleksion nga Massandra (shitur për 43,500 dollarë)

Massandra është bodrumi më i vjetër i verës që vepron në Ukrainë, me sherin e saj të vitit 1775, shishen më të rrallë të këtij lloji. Edhe pse ky është ankandi më historik në listën tonë 2023 të verërave më të shtrenjta në botë, Massandra Sherry de la Frontera e rrallë arriti një vlerë mbresëlënëse prej 43,500 dollarësh kur u shit në 2001.

Është shishja më e vjetër e njohur që ekziston nga kantina e verës, kështu që nuk është çudi që ajo arriti një çmim kaq të lartë në ankandin e mbajtur nga Sotheby’s të Londrës.

Kredia e imazhit: pinterest.com

Koleksioni i verërave Massandra përfshin më shumë se 1 milion verëra të cilësisë së mirë, por kjo sheri çmohet për ngjyrën e saj unike të artë. Veraria ka shkaktuar bujë në vitet e fundit kur në vitin 2015 u hap një shishe tjetër e vitit 1775 për presidentin rus Putin dhe personalitetin e medias italiane Silvio Berlusconi.

Para vitit 2014 zona ishte në pronësi të qeverisë ukrainase, gjë që i bën këto verëra historikisht të rëndësishme. Mendohet se prokurorët ukrainas po planifikojnë të akuzojnë menaxherin e kantinës për përvetësim për gjestin tepër bujar.

 

Për të përmbledhur shpejt 5 shishet dhe koleksionet më të shtrenjta të verës në botë që nga viti 2023, mund të shikoni gjithashtu videon tonë të shkurtër më poshtë:

 

Kjo përfundon listën tonë të top 10 verërave më të shtrenjta të shitura ndonjëherë në ankand që nga viti 2023 .

Nëse keni një koleksion të vlefshëm verërash dhe po kërkoni të mblidhni fonde për të, ekipi ynë i ditur është në dispozicion për të vlerësuar dhe diskutuar koleksionin tuaj.

Pavarësisht nëse po kërkoni të vendosni peng një shishe të vetme ose një koleksion të tërë vere të shkëlqyera, ne mund të ofrojmë kredi kundër një shumëllojshmërie pijesh alkoolike dhe verërash, duke përfshirë portin, shampanjën, konjakun dhe Madeira.

Cilat janë shishet më të shtrenjta të verës në botë për të blerë tani në 2023?

Ne kemi më shumë se 25 vjet përvojë në dhënien e kredive për disa nga shishet dhe koleksionet më të shtrenjta të verërave të shkëlqyera në botë që nga viti 2023, kështu që mund të sigurohemi që do t’ju sigurohet çmimi më i mirë për koleksionin tuaj të vlefshëm.

Për të mësuar më shumë, ju lutemi rezervoni një takim me specialistët tanë të verës në dyqanin tonë të vlerësuar me çmime në Mayfair, Londër, ku ne mund t’ju ofrojmë një vlerësim të menjëhershëm dhe një kredi të shpejtë bazuar në vlerën e saj.

Nëse jeni duke kërkuar të pengoni verëra të shkëlqyera , na kontaktoni sot. Disa nga verërat që ne huazojmë përfshijnë Chateau Petrus , Chateau Margaux , Chateau Lafite dhe Chateau Mouton për të përmendur vetëm disa.

This post is also available in: English Français (French) Deutsch (German) Italiano (Italian) Português (Portuguese, Portugal) Español (Spanish) Български (Bulgarian) 简体中文 (Chinese (Simplified)) 繁體中文 (Chinese (Traditional)) hrvatski (Croatian) Čeština (Czech) Dansk (Danish) Nederlands (Dutch) हिन्दी (Hindi) Magyar (Hungarian) Latviešu (Latvian) polski (Polish) Português (Portuguese, Brazil) Română (Romanian) Русский (Russian) Slovenčina (Slovak) Slovenščina (Slovenian) Svenska (Swedish) Türkçe (Turkish) Українська (Ukrainian) Հայերեն (Armenian) Eesti (Estonian) Suomi (Finnish) Ελληνικά (Greek) Íslenska (Icelandic) Indonesia (Indonesian) 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean) Lietuvių (Lithuanian) Norsk bokmål (Norwegian Bokmål) српски (Serbian) TamilBe the first to add a comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*Authorised and Regulated by the Financial Conduct Authority