fbpx

I hope you enjoy this blog post.

If you want us to appraise your luxury watch, painting, classic car or jewellery for a loan, click here.

Top 10 makinat klasike më të shtrenjta të shitura ndonjëherë në ankand që nga viti 2023


Koleksioni i makinës Aston Martin i paraqitur nga New Bond Street Pawnbrokers, një agjent elitar pengjesh në Londër që ka dyqanin e tyre kryesor pengjesh në Londër në Bond Street. Ata huazojnë dhe lënë peng kundër makinave Aston Martin. Top 10 makinat klasike dhe koleksioniste më të shtrenjta në botë të shitura ndonjëherë në ankand që nga viti 2023

Top 10 makinat klasike dhe koleksioniste më të shtrenjta në botë, të shitura në ankand në 2022

1. 1955 Mercedes-Benz 300 LR Uhlenhaut Coupé

makina më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand në mbarë botën

Një Mercedes-Benz 300 LR Uhlenhaut Coupé i vitit 1955 u shit nga shtëpia e ankandit RM Sotheby’s për 115 milionë £ në maj të këtij viti, jo vetëm që e bëri atë. makina klasike më e shtrenjtë në botë në vitin 2022, por edhe në krye të listës së 10 makinave klasike më të shtrenjta të shitura ndonjëherë për qëllime investimi ose koleksioni.

Kjo është pothuajse dyfishi i shumës më të madhe që besohej më parë se ishte paguar për një makinë koleksioniste privatisht – edhe oferta e hapjes ishte më shumë se çmimi i mëparshëm më i lartë i paguar ndonjëherë për një makinë në ankand! Çmimi përfundimtar i ofertës ishte më shumë se trefishi i rekordit të mëparshëm të ankandit, i cili sigurisht tronditi botën e makinave klasike.

Arsyeja pse Mercedes-Benz 300 LR Uhlenhaut Coupé i vitit 1955 kryesoi listën e “10 makinave më të shtrenjta koleksioniste në botë” 2023 është se është kaq e vështirë për t’u arritur. Është një nga vetëm dy prototipet e zhvilluara për programin e garave të punimeve. Kjo u anulua, duke e bërë atë një nga makinat më të rralla ndonjëherë.

Ajo u përdor si makinë kompanie nga kryeinxhinieri i departamentit të garave, Rudolf Uhlenhaut, për disa kohë përpara se të dy modelet të bëheshin pjesë e koleksionit të Muzeut Mercedes-Benz.

Ankandi i RM Sotheby’s ishte vetëm me ftesë dhe u zhvillua në Shtutgart, Gjermani më 5 maj. Oferta fituese për këtë makinë u vendos, në emër të një koleksionisti anonim, nga tregtari Simon Kidston, i cili thuhet se ka lobuar në bordin e Mercedes-Benz për 18 muaj për të shqyrtuar shitjen, gjë që tregon se sa e dëshirueshme është dhe sa befasuese shitja e saj. ishte.

Shitja e saj te një koleksionist privat ishte e papritur, por dëshmon se entuziastët e makinave klasike janë pak të prekur nga pasiguria ekonomike globale falë efekteve të vazhdueshme të pandemisë dhe luftës Rusi-Ukrainë.

Edhe me çmimet e karburanteve që rriten në lartësi të paprecedentë, koleksionistët e makinave klasike nuk shtyhen dhe vazhdimisht shfaqen në ankande dhe shpenzojnë para të mëdha për mbledhjen, restaurimin dhe mirëmbajtjen e makinave të shtrenjta klasike.

Këto makina kolektori blihen rrallë me qëllimin për të vozitur në distanca të gjata, por më tepër për t’i shfaqur dhe rivendosur ato në potencialin e tyre të plotë. Kjo ndoshta shpjegon pse ankandet e makinave klasike nuk kanë humbur interesin në vitin 2023.

Mercedes-Benz 300 LR Uhlenhaut Coupé i vitit 1955 është deri tani hyrja më tronditëse në këtë listë, por më poshtë janë disa shtesa më tërheqëse në listën tonë të makinave klasike 2023 të 10 makinave më të shtrenjta në botë.

2. 1937 Talbot-Lago T150-C-SS Çifti i lotit

Ky model u bë makina më e shtrenjtë e shitur në ankandin e makinave klasike të Amelia Island në maj 2022, duke e bërë atë një hyrje të denjë në top 10 makinat tona më të shtrenjta në botë që nga viti 2023. Me 13,425,000 dollarë, kjo është makina më e vlefshme franceze e shitur ndonjëherë në ankand . Për më tepër, është e vetmja makinë franceze, përveç Bugattit, që është shitur ndonjëherë për mbi 10 milionë dollarë në ankand.

1937 Talbot-Lago T150-C-SS Teardrop Coupe

Etiketa e saj rekord e çmimit është për shkak të faktit se ajo është një nga vetëm dy shembujt e këtyre makinave koleksioniste me këtë karrocë specifike – parafango të përparmë plotësisht të mbështjellë, me skaj, të quajtur Modéle New York. Modeli tjetër nuk e ka më trupin e tij origjinal të paprekur, duke e bërë këtë makinë tashmë të rrallë edhe më të dëshirueshme.

Ai ka kaluar nëpër disa pronarë gjatë viteve, por nuk u pa për 40 vjet derisa u shfaq jashtë Kalifornisë në 2022.

3. 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing

Për të nisur vitin 2022, Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing i vitit 1955 ishte makina më e shtrenjtë koleksioniste në javën e ankandit Scottdale 2022, me një çmim përfundimtar prej 6,825,000 dollarë. Ky ishte një rekord i ri për 300 SL Gullwing.

Megjithëse u prodhuan 1,400 Gullwings, kjo makinë ishte një nga 29 të prodhuara me karrocë të lehtë aliazhi. Ai ka ruajtur shumicën e pjesëve të tij origjinale, të cilat gjithashtu rritën çmimin, me motorin, shasinë, boshtin e pasmë dhe boshtet e përparme të gjitha të pandryshuara.

4. 1968 Porsche 907 Punon

Në mars, u zhvillua shitja e Artcurial Paris Rétromobile 2022 dhe çmimi më i madh ishte në Porsche 907 të vitit 1968, shasia 907-031, e cila arriti në 4,860,000 dollarë. Ky vrapues ishte i katërti në total në Nünburgring 1000 km në muaj pasi u prodhua. Suksesi i tij, krahas faktit se ishte 907 i parafundit i prodhuar ndonjëherë, është ajo që e shtyu këtë çmim të lartë.

Ai gjithashtu garoi tre herë në Le Mans, duke fituar i pari në klasë dhe i shtati në përgjithësi në 1971, si dhe shumë përfundime të tjera të para në klasë.

5. Porsche 550 Spyder i vitit 1955

Porsche 550 Spyder i vitit 1955 ishte një tjetër shitje e makinave koleksioniste nga ankandi i makinave klasike Amelia Island 2022. Porsche 550 Spyder i vitit 1955 është një nga Porshet më të rëndësishme të zhvilluara dhe garuar gjerësisht ndonjëherë në Gjermani. Kjo, krahas prodhimit dhe moshës së kufizuar, do të thotë se ajo u shit në ankand këtë herë për 4,185,000 dollarë.

Ai përmban një trup tërësisht të riparuar dhe restaurim të plotë, duke e bërë atë një shembull të mirëmbajtur mirë, kështu që nuk është çudi që ishte një nga shitjet më të mëdha të Amelia Island.

6. 1934 Packard Twelve Individual Custom Convertible Victoria

Një tjetër shitje e madhe e makinave koleksioniste që doli nga ankandi i makinave klasike të Amelia Island 2022 ishte një Packard Twelve Individual Custom Convertible Victoria e vitit 1934, e cila u shit për 4,130,000 dollarë. Rezultati më i madh për RM Sotheby’s gjatë aksionit, ai u bë një nga Packard-et më të shtrenjta të shitura ndonjëherë dhe është një nga vetëm tre modelet ekzistuese të njohura të llojit të tij.

7. 1914 Rolls-Royce Silver Ghost

Ne e kemi përfshirë këtë Rolls Royce të vjetër në listën tonë të makinave koleksioniste për 2023, jo sepse kryesonte tabelat e çmimeve, por për shkak të moshës së tij mbresëlënëse. Ishte në top 5 makinat më të shitura të shitjes së Bonhams Amelia Island në 2022 me 489,000 dollarë dhe është mbi 110 vjeç, duke e bërë atë më jetëgjatë dhe një nga makinat më të famshme të epokës.

Sidoqoftë, Rolls Royces vintage mund të shesin më shumë se 1 milion dollarë në varësi të gjendjes dhe specifikimeve të tyre.

 

Top 10 makinat klasike më të shtrenjta në botë të shitura gjatë pandemisë COVID 19

Pandemia e COVID pa shumë industri që përpiqeshin të bënin çdo shitje që mundnin për të mbajtur kokën mbi ujë, por industria e makinave klasike dhe koleksioniste nuk ishin një prej tyre. Edhe pse dyqanet dhe shtëpitë e ankandeve nuk i kanë parë numrat që kanë para pandemisë, shitjet online dhe ato ndërkombëtare kanë lulëzuar .

Rritja e shitjeve të makinave klasike ka ardhur për shkak se shumë koleksionistë tani kanë më shumë kohë për të ndjekur hobet e tyre pasi aktualisht punojnë nga shtëpia. Gjithashtu, në 2022 – 2023 ndjekja e makinave më të shtrenjta të cilësisë së mirë është një argëtim që njerëzit mund ta ndjekin të sigurt nga distanca.

 

Pra, lexoni për të parë makinat antike më të shtrenjta të shitura në ankand gjatë pandemisë 2019 – 2022.

 

1. 1994 McLaren F1′ LM-Specifikim”

1994 McLaren F1 LM-Specifikim _ Monterey _ RM Sotheby's

Si një nga supermakinat më të njohura në histori, McLaren F1 i 1994-ës është bërë një nga 10 makinat më të shtrenjta vintage në botë në 2021 – 2023. Vetëm 106 nga këto bukuroshe të hijshme koleksioniste kanë ekzistuar ndonjëherë, dhe vetëm 64 ishin të ndërtuara me makina rrugore.

Megjithatë, arsyeja që ky Mclaren me shkëlqim dhe argjendi u bë një nga 10 makinat e vjetra më të shtrenjta të shitura ndonjëherë në botë që nga viti 2023 ka të bëjë me ‘Specifikimin LM’ të tij. Vetëm dy nga këto makina kolektore iu dhanë përmirësimi, me Mclaren që e bëri këtë personalizim në 2000. Specifikimi LM i dha kësaj makine kompletin Extra-High Downforce dhe e përmirësoi motorin në specifikimet e pakufizuara GTR 680 kf.

Një nga modelet më të bukura të viteve 1990, ky McLaren F1 i vitit 1994 u shit për 19.8 milionë dollarë nga Sotheby’s në gusht 2019 tek një blerës në Monterey, Kaliforni.

 

2. 1939 Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta

A mundet kjo Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta e vitit 1939 të vendosë një rekord të ri për markën në ankand_

Duke ndjekur gjurmët e Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider të vitit 1939, e cila u shit për gati 20 milionë dollarë në 2016, kjo Alfa Romeo Berlinetta e kuqe e pacenuar e vitit 1939 është bërë një nga makinat klasike më të shtrenjta në botë në 2023.

Kjo makinë e ëndrrave të koleksionistit Alfa Romeo u ble nga babai i dërguesit holandez katër dekada më parë për më pak se 11,000 dollarë. Sot, makina klasike e fundit të viteve ’30 është makina e tretë më e shitur e shitur para Luftës së Dytë Botërore, e tejkaluar vetëm nga Spider-i i përmendur më parë dhe një roadster Duesenberg Model SSJ i vitit 1935 që u shit për 22 milionë dollarë në 2018.

Artcurial shiti makinën e epokës së Depresionit për pak më pak se 19 milionë dollarë në shkurt të vitit 2019 në ankandin e tij në Paris. Shtëpia e ankandeve e përshkroi blerësin e kësaj makine të shkëlqyer të cilësisë së mirë vetëm si një koleksionist privat nga Shtetet e Bashkuara.

3. Bugatti Type 59 Sport i vitit 1934

Bugatti-Type_59_Sports-1934

E konsideruar si makina përfundimtare Bugatti Grand Prix, Bugatti Type 59 Sports i vitit 1934 u bë makina më e shtrenjtë e shitur në ankand në vitin 2020 dhe një nga makinat më të shtrenjta koleksioniste në përgjithësi, në kohën e këtij shkrimi në 2023.

Kjo makinë e vogël sportive me ngjyrë të zezë garoi një sezon të suksesshëm, duke përfshirë fitimin e një Grand Prix të Belgjikës. Më vonë, Bugatti u bë i ligjshëm në rrugë dhe mbreti Leopold III i Belgjikës e bleu atë menjëherë pas kësaj. Ai mbetet në gjendjen e tij origjinale të parestauruar me një motor 8 cilindrash dhe një kuti ingranazhi manual me 4 shpejtësi.

Gooding and Company nxorën në ankand këtë makinë të vjetër, të shtrenjtë në vitin 2020 dhe e shitën për 12.68 milionë dollarë.

4. Bugatti Type 57S Atalante i vitit 1937

Çuditërisht, një nga makinat më të shtrenjta vintage të vitit 2020 ishte një tjetër Bugatti. Të Bugatti Type 57S Atalante i vitit 1937 ishte një nga 17 makinat e vetme kolektore që iu dha lloji i trupit Atalante, duke e ndihmuar këtë bukuri të vjetër të bëhet një nga makinat e vjetra më të shtrenjta të shitura ndonjëherë.

Ky vrapues me motor 8 cilindrash doli nga fabrika më 5 maj 1937 dhe menjëherë pas kësaj, shoferi britanik i garave, Earl Howe, bleu makinën nga Sorel i Londrës. Bugatti ndërroi duart disa herë përpara se Ivan Dutton Ltd. të kryente një restaurim historikisht të ndjeshëm për ta bërë makinën gati për shitje. Makina ruan shasinë, karrocën dhe motorin e saj origjinal pavarësisht restaurimit.

Bugatti ’37 më në fund gjeti shtëpinë e tij të re kur u shit si një nga makinat e vjetra më të shtrenjta në botë që nga viti 2023, për 12.54 milionë dollarë. Gooding and Company nxorrën në ankand këtë makinë të mrekullueshme koleksioniste në një ngjarje në Londër.

5. 1958 Ferrari 250 GT LWB California Spider

Ashtu si makina më e shtrenjtë e shitur në ankand që nga viti 2023, një Ferrari ishte një nga makinat klasike më të shitura të blera gjatë pandemisë. Të 1958 Ferrari 250 GT LWB California Spider është dëshmi e mënyrës se si turmat gjithmonë do të emocionohen kur një California Spider është në ofertë.

Kjo Merimangë Kaliforniane, në veçanti, fitoi zemrat e njerëzve për shkak të fenerëve të saj të mbuluar dhe tavanit të fortë jashtëzakonisht të rrallë. Ky Ferrari përjetoi shumë gara gjatë viteve të tij të reja, por mbeti në gjendje të mirë.

Fitues i çmimeve Cavallino Classic dhe Pebble Beach Concours d’Elegance dhe i ofruar me libra, listë mjetesh dhe raport historik nga Marcel Massini, ky artikull luksoz u shit për 9.91 milionë dollarë. Gooding and Company gjithashtu kryen këtë ankand dhe Spider u shit në vitin 2019.

Makinat klasike më të shtrenjta në botë që nga viti 2023 (Para pandemisë COVID 19)

Nga stili tradicional i makinave turistike klasike Alfa Romeo te pamja e hijshme dhe e përjetshme e makinës së famshme sportive Ferrari, ka një arsye që makinat klasike vazhdojnë të jenë një shtesë e lakmuar për mijëra koleksione në mbarë botën.

Për shoferët që duan të përjetojnë saktësisht se si ndihej shpejtësia pesëdhjetë vjet më parë, për ata që thjesht bien në dashuri me linjat dhe estetikën e asaj makine të vetme të ëndërruar, nuk ka dyshim se ka kërkesa të larta për automjete koleksioniste dhe klasike.

Ashtu si me çdo koleksion, ka gjithmonë disa makina klasike që vlejnë më shumë se të tjerat ose kanë një shtesë unike për të ofruar.

 

Lexoni më tej për të mësuar më shumë rreth dhjetë makinave klasike më të mira të shitura ndonjëherë në ankand, dhe saktësisht se sa ishte vlera e tyre në atë kohë.

 

1. Ferrari 250 GTO

I dallueshëm në çast falë ngjyrës së tij të kuqe të ndezur, nuk ka dyshim se ky Ferrari i vitit 1962 është një nga automjetet më të kërkuara në histori. Me stilin klasik të viteve ’60 – numërimi i theksuar i dukshëm nga të gjitha anët – kjo makinë e vogël ka aq fuqi sa do të prisnit nga një makinë e ndërtuar për gara. Nuk është çudi që revista e automobilave raportoi një nga këto makina si një nga modelet më të dëshirueshme në ekzistencë.

Me më pak se 40 nga 250 GTO të ndërtuara ndonjëherë, dhe shumë nga ato 40 të dëmtuara nga garat aktive, nuk është befasi për ekspertët e makinave klasike që ky model i pacenuar u shit për pak më pak se 48.4 milionë dollarë duke përfshirë komisionin e blerësit, duke e bërë atë makinën më të vlefshme për t’u shitur. në ankand në histori – deri më tani (2023).

2. Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider nga Touring

Një makinë e vërtetë klasike, ky automjet i vitit 1939 mishëron në mënyrë të përkryer imazhin dhe stilin e fundit të viteve ’30 dhe fillimit të viteve ’40, me një pamje që nuk do të dukej e pavend në The Great Gatsby. E konsideruar si një nga makinat sportive origjinale luksoze, kjo makinë mund të jetë ndër makinat më të vjetra të koleksionistëve në listë, por sigurisht që ka të gjitha elementet e nevojshme për të rivalizuar makinat më moderne, veçanërisht kur bëhet fjalë për pamjen.

Ndërsa sipas standardeve moderne, Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider by Touring është në anën e gjerë, në kulmin e tij ishte një nga automjetet më të mira të garave në treg, duke vendosur një grusht poshtë mbulesës dhe duke kaluar lehtësisht konkurrencën herë pas here. .

Kjo makinë e klasit unik madje u shfaq në një dokumentar të Channel 4 , duke detajuar se si u shit në ankand për një vlerë mbresëlënëse prej 19.8 milionë dollarësh, një hyrje e denjë në listën tonë të makinave klasike më të shtrenjta në 2023 .

3. 1985 Porsche 959 Paris-Dakar

Me vetëm disa dekada nën brezin e saj, a mund të konsiderohet vërtet Porsche 959 Paris-Dakar i vitit 1985 një makinë klasike, apo në të vërtetë një makinë koleksioniste?

Sipas ekspertëve, brezi i ri i klasikëve të rinj ende bie nën ombrellë. Me një stil të veçantë të viteve ’80, një mori sponsorizimesh të ndryshme të përfshira në trupin e makinës dhe një pamje shik garuese në të kuqe të theksuar, është e lehtë të kuptosh pse ankandët mund të bien në dashuri me këtë garues të viteve ’80.

E vendosur në ankand për të festuar 70-vjetorin e kompanisë së famshme të makinave , 959 Paris-Dakar solli një çmim disa herë më të lartë në krahasim me versionin standard të këtij automjeti për lëvizje në rrugë. Falë pozicionit të saj unik si një dizajn i krijuar me qëllim për garën Paris-Dakar, kjo makinë e vogël por e fuqishme e shtrenjtë u shit për një ankand mbresëlënës 5.9 milionë dollarë.

4. 935 Duesenberg SSJ

Një supermakinë tërësisht amerikane që kthen në ditët klasike të prodhimit amerikan, Duesenberg SSJ e vitit 1935 është një shembull tjetër i dizajnit tradicional me një kafshim të fuqishëm. I projektuar në atë kohë për të qenë një nga supermakinat në botë, ky model i veçantë është i kompletuar me një trup të gjallë argjendi që dallon nga të zezat dhe të kuqtë e zakonshëm të kohës.

Ky model i veçantë makine koleksionist është më shumë se sa duket në sy. Pronari i parë i saj ishte aktori Gary Cooper, dhe sipas legjendës, Clark Gable ra në dashuri me automjetin në sy, duke çuar në krijimin e një makine të dytë në imazhin e të parës për një nga superyjet e parë të vërtetë të Amerikës.

E shitur në ankand për 22 milionë dollarë, kjo supermakinë klasike është automjeti më i shtrenjtë i prodhuar në Amerikë që është shitur ndonjëherë që nga viti 2023 .

5. 1955 Jaguar tip D

Nga “vela” e tij tërheqëse vizualisht deri te kurba e karrocerisë së kësaj makine klasike, ka diçka vërtet unike në tipin Jaguar D që e veçon atë nga makinat e tjera koleksioniste në klasën e tij. I përfunduar në një blu verbuese dhe me një histori të gjatë dhe të rrëfyer, ky model i veçantë është i lakmuar për më shumë sesa dizajnin e tij unik.

Vetë makina që fitoi garën 24 ore të Le Mans të vitit 1956 , tipi D është fituesi i vetëm i klasës së tij që ka mbijetuar deri në ditët moderne.

Me vetëm dy pronarë privatë që siguruan që kjo automjet unik të mbahej në formë të mirë, Jaguar D-type u shit në ankand për një vlerë befasuese 21.7 milionë dollarë në vitin 2016.

Duke përfaqësuar një pjesë të veçantë të historisë, me një shasi sa e bukur aq edhe e pazakontë, nuk është çudi që tipi D vazhdon të jetë një automjet i dashur edhe sot e kësaj dite dhe një nga 10 makinat më të shtrenjta të shitura ndonjëherë që nga viti 2023 .

6. Shigjeta e argjendtë e vitit 1954 Mercedes W196 F1

Nëse ka pasur ndonjëherë një makinë që është ndërtuar për shpejtësi, ajo është estetikisht unike, mbresëlënëse funksionale e vitit 1954 Mercedes W196 F1 Silver Arrow. Me vetëm dhjetë prej automjeteve ekzistuese , dhe me vetëm një në tregun privat, nuk është çudi që kjo makinë fituese ka një çmim kaq të lartë.

I kompletuar me atë formë klasike ‘plumbi’, në atë kohë W196 ishte një mrekulli e vërtetë teknologjike, pas kthimit të Mercedes në F1 pas Luftës së Dytë Botërore.

Sikur të mos mjaftonte kjo, makina në fjalë ishte edhe fituese e F1 e vitit 1951, e drejtuar nga vrapuesi i famshëm Juan Manuel. Në një kohë kur makinat po bëheshin gjithnjë e më të efektshme, ky model i argjendtë ishte më i thjeshtë se shumica, duke e fituar atë fitues dhe duke e shënuar automjetin në histori për rekordin e tij mbresëlënës dhe tërheqjen vizuale.

Kjo makinë klasike e pabesueshme u nda me pronarin e saj të mëparshëm për një ankand 31.6 milionë dollarësh, një hyrje e shtrenjtë, por dhjetë e një lloji në listën tonë të 2023 të 10 makinave më të shtrenjta në botë.

7. Bugatti Royale Kellner Coupe i vitit 1931

Një tjetër automjet vërtet klasik, Bugatti Royale Kellner Coupe me ndikim dhe i njohur, sigurisht që ka shumë gjëra për të kur bëhet fjalë për stilin. E projektuar posaçërisht për t’u shitur në pronësi mbretërore, automjeti përfundimisht ra në duart e blerësve të tjerë, me një total modest prej gjashtë makinash koleksioniste të prodhuara ndonjëherë, gjë që kontribuon në hyrjen e saj në listën e makinave tona të shtrenjta klasike në 2023 .

E dizenjuar në konkurrencë me Rolls-Royce, estetika e lehtë e viteve ’30 të Kellner Coupe është me të vërtetë një luks që nuk mund të arrihet me automjetet moderne.

Me një shasi të gjatë mbresëlënëse, me një gjatësi totale prej 21 këmbësh, një nga pjesët më unike të Kellner Coupe është në fakt nën kapuç. Me një motor të projektuar fillimisht për avionë , motori i Bugattit ishte më thelbësor se çdo gjë tjetër në treg, duke prodhuar deri në 300 kuaj fuqi falë madhësisë dhe fuqisë së tij të madhe.

E shitur për rreth 20 milionë dollarë në vitin 87, thashethemet thonë se makina ka ndryshuar sërish duart për një çmim edhe më të lartë.

8. Aston Martin DBR1

I pari nga pesë modelet e prodhuara DBR1, ky vrapues tërheqës i viteve 1950 ka të gjithë elementët klasikë që pëlqejnë koleksionistët e makinave. Nga bojërat e tij të ruajtura bukur në ngjyrë kaltërosh deri te historia e tij e pabesueshme, Aston Marten DBR1 ka më shumë sesa të duket syri. Fituesja e Nürburgring 1000KM të vitit 1959, kjo makinë përmban një motor riprodhues dhe llamba origjinale, për kombinimin përfundimtar të të vjetrës dhe të resë.

E mirëmbajtur me dashuri nga specialistët e Aston Martin dhe e lakmuar si makina motër e fituesit të Le Mans të vitit 1959, ka diçka të veçantë në këtë makinë shumë të kërkuar.

Duke marrë një vlerë mbresëlënëse prej 22.5 milionë dollarësh në ankand në 2017, ish-vrapuesit e makinës përfshijnë të famshmin Roy Salvadori dhe Stirling Moss, duke i shtuar makinës diçka më shumë që e bën atë një blerje edhe më tërheqëse për koleksionistët seriozë që kërkojnë mbresëlënës, por të shtrenjtë. makina klasike.

9. Ford GT40 i vitit 1966

Një tjetër klasik më modern, nuk gabohen këndet e duhura dhe lyerja verbuese e artë e Ford GT40 të vitit 1966, një largim i plotë nga kthesat e buta dhe dizajni kompakt i automjeteve të mëparshme të garave.

E njohur për fuqinë e saj me oktan të lartë, garën fituese në Le Mans në 1966 dhe dizajnin e veçantë, makina ka qenë në pronësi private që nga viti 1973.

Silueta e saj unike dhe tërheqja e fundit e viteve ’60/fillimi i viteve ’70 e bëjnë këtë makinë klasike një domosdoshmëri për koleksionistët që preferojnë fuqinë dhe stilin modern mbi modelin më të vjetër të makinës. Në të vërtetë, ajo e dëshmoi popullaritetin e saj në ankand, me një çmim shitje prej 9.7 milionë dollarësh dhe një rekord për një nga 10 makinat më të shtrenjta amerikane në listat e koleksionistëve që nga viti 2023 .

10. 1958 Ferrari 250 GT TdF

E hijshme në të zezë me një profil të nënvlerësuar, Ferrari 250 GT TdF i vitit 1950 nuk do të dukej i pavend në një film klasik të Bond. E emëruar pas garës së famshme rrugore Tour de France, kjo makinë e vogël por e fuqishme vazhdon të jetë e lakmuar në mbarë botën edhe sot e kësaj dite, pjesërisht falë dizajnit të saj tërheqës dhe sa e lehtë është për t’u vozitur në krahasim me modelet e tjera klasike.

Duke e respektuar emrin e tij, Ferrari 250 GT TdF fitoi katër herë radhazi me emrin e tij; duke i shtuar më tej vlerën kësaj makine klasike koleksioniste dhe duke e bërë atë edhe më të dëshiruar nga kanaçet e Ferrarit dhe koleksionistët e makinave klasike.

E shitur për 6.6 milionë dollarë në ankand, kjo makinë mund të mos kryesojë listat kur bëhet fjalë për top 10 makinat më të shtrenjta në botë që nga viti 2023 , por më shumë se sa e kompenson atë me hijeshi.

 

Për të përmbledhur shpejt 5 makinat klasike më të shtrenjta në botë që nga viti 2023, mund të shikoni gjithashtu videon tonë të shkurtër më poshtë:

 

Asetet gjobë janë gjithmonë në kërkesa të mëdha pasi çmimet në ankande në mbarë botën vazhdojnë të rriten çdo vit. Ju gjithashtu mund të dëshironi të lexoni artikujt tanë gjithëpërfshirës mbi artikujt më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë në ankand për asete si koleksionet e verërave të shkëlqyera, bizhuteritë e shtrenjta , (duke përfshirë një artikull mbi bizhuteritë më të shtrenjta Cartier ) çanta luksoze , diamante .

Nëse ju pëlqejnë orët, atëherë ne kemi shkruar artikuj mbi 10 orët më të shtrenjta Rolex të shitura ndonjëherë , 10 orët më të shtrenjta të shitura ndonjëherë dhe 10 markat kryesore të orëve të shkëlqyera në të cilat duhet të investoni

Ju gjithashtu do të pëlqeni…

Pavarësisht nëse preferoni formën dhe stilin e lëmuar të makinave klasike koleksioniste të viteve 1950 ose madhësinë dhe formën e fuqishme të modeleve të mëparshme, ekziston një makinë e përsosur për çdo stil. Nëse rastësisht keni para, ia vlen t’i hidhni një sy ndonjë prej modeleve të mësipërme herën tjetër që do të jeni pranë shtëpisë së ankandit. Asnjëherë nuk e dini – mund të dilni me një fitues.

New Bond Street Pawnbrokers ofrojnë kredi për makinat klasike të mëposhtme: Aston Martin , Bugatti , Ferrari , Jaguar , Mercedes dhe Porsche

This post is also available in: English Français (French) Deutsch (German) Italiano (Italian) Português (Portuguese, Portugal) Español (Spanish) Български (Bulgarian) 简体中文 (Chinese (Simplified)) 繁體中文 (Chinese (Traditional)) hrvatski (Croatian) Čeština (Czech) Dansk (Danish) Nederlands (Dutch) हिन्दी (Hindi) Magyar (Hungarian) Latviešu (Latvian) polski (Polish) Português (Portuguese, Brazil) Română (Romanian) Русский (Russian) Slovenčina (Slovak) Slovenščina (Slovenian) Svenska (Swedish) Türkçe (Turkish) Українська (Ukrainian) Հայերեն (Armenian) Eesti (Estonian) Suomi (Finnish) Ελληνικά (Greek) Íslenska (Icelandic) Indonesia (Indonesian) 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean) Lietuvių (Lithuanian) Norsk bokmål (Norwegian Bokmål) српски (Serbian) TamilBe the first to add a comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*Authorised and Regulated by the Financial Conduct Authority