fbpx

I hope you enjoy this blog post.

If you want us to appraise your luxury watch, painting, classic car or jewellery for a loan, click here.

Top 10 investimet më të mira të makinave klasike në 2023


Investime në makina klasike në 2023 - këshilla nga New Bond Street Pawnbrokers

Me uljen e normave të interesit, frikën e paqëndrueshme të paundit mbi ndikimin e Brexit, ndikimin e COVID-19 dhe më pas të luftës në Ukrainë, në vitin 2023 njerëzit po kërkojnë mundësi alternative investimi, përtej tregut tradicional të aksioneve, dhe makinat klasike përfaqësojnë një nga ato alternativa të mundshme. zonat e investimit.

Ekspertët tanë të makinave klasike po sugjerojnë se një nga investimet më të mira që shumë prej nesh, duke pasur parasysh kohërat e pasigurta (COVID, lufta në Ukrainë, Inflacioni, etj) mund të mos e kenë konsideruar në vitin 2023 – makinat klasike!

Në të vërtetë, vite përpara se të godiste tragjedia e COVID, Jens Berner, një ekspert i makinave të vjetra, sugjeroi që për njerëzit me më shumë se një milion euro në aktive likuide, investimi në makina klasike të cilësisë së mirë mund të kthejë një rendiment mbresëlënës me stabilitet të vlerës.

Në fakt, duket se në ditët e sotme (2023, në momentin e këtij shkrimi) zgjedhjet më të mira të investimit të makinave klasike kanë potencialin të ofrojnë një kthim më të lartë se prona, aksionet dhe shumë investime të tjera.

Si një bonus shtesë, përveçse konsideroni se cila është makina klasike më e mirë për të blerë për investim në dhe përtej 2023, ju përfitoni gëzimin e zotërimit dhe drejtimit të një makine të bukur klasike.

 

Lufta në Ukrainë dhe ndikimi i saj në tregun e makinave klasike

2023 vazhdon të jetë një vit me trazira të rëndësishme. Ajo që duhet të kishte qenë 12 muaj kushtuar rikuperimit nga ajo që mund të kishte qenë më e keqja e pandemisë, ka lindur një tragjedi të paprecedentë.

Më 24 shkurt 2022, Rusia pushtoi Ukrainën në kulmin e pranimit të saj në Organizatën e Traktatit të Amerikës së Veriut (NATO). Ky ishte një përshkallëzim i madh në Luftën Ruso-Ukrainase që ka vazhduar që nga viti 2014.

Përpjekjet globale për të de-përshkallëzuar situatën në Ukrainë nuk kanë qenë shumë parandaluese për ushtrinë pushtuese të Rusisë. Pavarësisht jopopullaritetit të lëvizjes midis anëtarëve të OKB-së, presidenti rus Vladimir Putin ka mandatuar forcat ushtarake të vendit të vazhdojnë përparimin e tyre në Ukrainë.

Ukrainasit kanë dyfishuar kundërshtimin e tyre dhe falë ndihmës nga aleatët e tyre, ata kanë qenë në gjendje të mbajnë veten dhe madje të zmbrapsen kundër pushtuesve rusë.

Duhet të theksohet se ky blog nuk shpreson të parashikojë se çfarë mund të vijë nga konflikti. Ne po diskutojmë makinat klasike më të mira për investim në 2023 dhe vetëm makinat, duke pasur parasysh se pavarësisht nga rënia ekonomike që pëson industria zbehet në krahasim me humbjen e jetëve njerëzore në terren në Ukrainë.

Me këtë të vendosur, le të thellojmë se çfarë do të thotë Lufta Ruso-Ukrainase për investimet e makinave klasike në 2022 – 2023.

Parashikimet për investimet e makinave klasike gjatë kohës së luftës

Meqenëse po lexoni këtë blog, ka të ngjarë të jeni kurioz. Disa parashikime të bëra nga Hagerty Insider, një kompani që është e specializuar në mbulimin e analitikës së koleksionistëve të makinave, u krijuan për të ndihmuar në sqarimin e problemeve me të cilat përballen investitorët dhe koleksionistët e makinave klasike si rezultat i luftimeve.

Shkalla e gjerë e ngadalësimeve ekonomike ka kontribuar ndjeshëm në rritjen e çmimeve të gazit. Kjo rritje është për shkak të sanksioneve të vendosura ndaj importeve të ndryshme ruse, përfshirë naftën, nga shumë vende si Shtetet e Bashkuara.

Inflacioni, si rezultat i drejtpërdrejtë i këtyre sanksioneve ekonomike, është në rritje, sipas ekspertëve të kësaj çështjeje. Për më tepër, nuk ka gjasa që ky trend të pushojë së shpejti.

një shembull i makinave më të mira klasike për t'u blerë si investim në 2022 - 2023

Për më tepër, transporti ndërkombëtar, të cilin pandemia tashmë e kishte sforcuar, nuk ka pasur kohë të mjaftueshme për të rikuperuar humbjet e tij dhe mund të mos gjejë ende një lehtësim.

Ndërsa vendet e Evropës Perëndimore përgatiten për atë që mund të shndërrohet në një konflikt të përhapur, transporti i makinave të vjetra bie në anën e rrugës për sa i përket përparësisë. Në këtë kohë, njerëzit mund të ndjehen edhe fajtorë për porositjen ose investimin në makina të vjetra.

 

Vlerat më të mira të makinave klasike në 2023 (Epoka e Luftës Ruso-Ukrainase)

Jini të vetëdijshëm se shumica e njerëzve, si në SHBA ashtu edhe në Mbretërinë e Bashkuar, favorizojnë sanksionet ekonomike të vendosura ndaj Rusisë pavarësisht çmimeve të fryra të gazit.

Automjetet tuaja të investimeve të vjetra mund të jenë më të shtrenjta për t’u drejtuar këtë verë. Megjithatë, përgjithësisht është dakord se kjo është e preferueshme sesa mbështetja aktive e një rikthimi në axhendën e pushtuesit të paraqitur nga qeveria ruse.

Ndërkohë që mund të pengojë koleksionistët të blejnë Porshe dhe Mercedes klasikë gjermanë, markat si Cadillac dhe Tesla do të shohin një rritje të interesit nga njohësit e tyre amerikanë. Prandaj, blerja, shitja dhe tregtimi lokal mund të jenë në qendër të vëmendjes për vitin 2023.

Nëse jeni adhurues i makinave klasike si Pontiac GTO ’66-’67 (me pakicë me 74,000 dollarë) ose Cadillac DeVille Convertible ’65-’70 (me çmim rreth 35,200 dollarë), atëherë 2023 mund të jetë viti juaj !

Shikoni shitjet në internet, merrni pjesë në disa ankande të heshtura ose hipni në valën e epokës pa kontakt që ka transformuar tregun pas pandemisë. Mos harroni të qëndroni të sigurt dhe t’u përmbaheni udhëzimeve të CDC-së pasi lajmet për variantin BA.5 shpërthejnë dhe jini në vëzhgim për informacion në lidhje me frontin ukrainas.

Të jesh i ditur në një kohë si kjo është gjëja më e mirë që mund të bësh për të qenë një investitor i përgjegjshëm dhe një njeri i përgjegjshëm kur kërkoni makinat më të mira klasike për të blerë në 2023.

 

Makinat klasike më të mira për t’u blerë në 2023 (Pas COVID-19)

Duket se ka një tendencë në tregun e investimeve të makinave të vjetra që ka prodhuar një shkëmbim mallrash pothuajse tërësisht pa kontakt. Investimet më të mira të makinave klasike në vitin 2023, më shpesh sesa jo, fillojnë nga distanca ndërsa njerëzit lëvizin nëpër listat në internet në kërkim të një blerjeje të mundshme.

Ankthi ishte me të vërtetë më i lartë edhe kur krizat e COVID sapo po përfundonin, në dritën e përditësimeve të marra në atë kohë nga CDC në lidhje me ringjalljen e COVID-19 me një lloj të ri, efektet e të cilit ishin të panjohura.

Ky lajm doli në mes të korrikut 2022. Kishte një gjendje të përgjithshme pasigurie në Shtetet e Bashkuara (dhe gjetkë) gjithashtu, për atë që varianti BA.5 mund t’u ketë sjellë qytetarëve të globit.

Si të tilla, këto lloj shqetësimesh kanë qenë dhe janë ende duke ndikuar në tendencat aktuale të parë ndër makinat më të mira të investimeve në vitin 2023, pasi ato rrisin paqëndrueshmërinë e tregut të makinave të cilësisë së mirë.

 

Çfarë do të thotë kjo?

Sipas të gjitha gjasave, vlerat aktuale të makinave klasike në vitin 2023 ka të ngjarë të mbeten të pandryshuara pasi përfunduam 2022 dhe filluam 2023.

Tendencat drejt blerjes nga shitësit me pakicë kombëtare do të vijnë në stil për të shmangur kostot aktuale të transportit. Ankandet e heshtura dhe pa kontakt do të vazhdojnë, por nuk do të ishte për t’u habitur nëse frekuenca e tyre zvogëlohet në favor të blerjes në internet nga burimet vendase.

 

Ndikimi i COVID-19 në investimet e makinave klasike (2019 – 2021)

Pandemia e Covid-19 goditi mjaft fort komunitetin e investimeve të makinave klasike në vitin 2020. Megjithatë, pandemia i ka dhënë gjithashtu një nxitje befasuese investimeve të makinave të vjetra. Me gjithnjë e më shumë njerëz në shtëpi, distancim social, blerjet online të makinave dhe ankandet pa kontakte janë bërë më të njohura.

Është e pasigurt nëse ky efekt do të vazhdojë në vitin 2023, por sigurisht që mund të shohim një rritje të numrit të njerëzve që punojnë nga shtëpia , gjë që tregon se shitjet në shtëpi dhe online janë më të njohura për investime në makina klasike se kurrë.

Kur bëhet fjalë për makinat më të mira klasike për t’u blerë si investime në vitin 2023, ne besojmë se gjatë gjithë pandemisë COVID-19 modelet Porsche, Alfa Romeo, Toyota MR2 dhe Mercedes SL kanë treguar potencialin për një investim të mirë dhe ROI me kalimin e kohës. Të katër këto makina janë në rritje të vazhdueshme në treg dhe nuk shfaq shenja ndalimi.

Nëse po kërkoni të fusni këmbën në derë duke blerë siç duhet disa nga makinat më të mira të investimeve të vitit 2023, ju sugjerojmë që makinat klasike të cilësisë së mirë janë një mundësi e shkëlqyer…nuk je vetem. Tani për tani duket se është një kohë e shkëlqyer për të blerë një makinë klasike.

 

Këtu janë makinat më të mira klasike për të blerë për investim në 2023

1. Mercedes SL

Çmimi: 12000-13000$

Vitet e prodhimit: 1980-2001

1980 Mercedes-Benz 450SL Convertible _ F17 _ Glendale 2020 _ Mecum Auctions

Duke kaluar në vitin 2023, makinat Mercedes SL në intervalin kohor 1980-2001 janë një nga makinat klasike më të mira për t’u blerë si investim.

Si makina sportive, këto janë shumë të kërkuara, super të rehatshme për t’u drejtuar dhe një klasik i cilësisë së mirë. Mercedes është një markë e madhe, dhe përsa i përket makinave klasike me potencialin më të mirë investues, Mercedes SL është e vështirë të mposhtet.

Kjo makinë ka qenë në treg për më shumë se 60 vjet, duke e bërë atë një nga klasikët më të vjetër të dashur në treg. Çmimet për këtë investim makinë klasike kanë ka qenë në rritje për një kohë dhe ka të ngjarë të vazhdojë të rritet me kalimin e kohës përtej 2023.

2. Alfa Romeo Spider

Çmimi: 16653 dollarë

Vitet e prodhimit: 1966-1982

Familja e merimangave Alfa Romeo

Modelet klasike të Alfa Romeo Spider kanë qenë një nga makinat më të mira për të investuar në vitin 2022 dhe po kërkojnë të vazhdojnë këtë trend edhe në vitin 2023.

Makina ka një stil elegant vintage me ndikim italian dhe është vërtet e këndshme për t’u drejtuar dhe zotëruar. Versionet e viteve 1970 dhe 1973 të kësaj makine aktualisht shiten nga 17,000 dollarë në 37,000 dollarë, duke i bërë ato disa nga makinat klasike më të njohura dhe më të mira për t’u blerë për investim në 2023.

Alfa Romeo Spider i vitit 1973 është veçanërisht premtues, me një rritje masive në shitje në pesë vitet e fundit. I

3. Toyota MR2

Çmimi: 4000-14000 $

Vitet e prodhimit: 1984-1989

Toyota MR2

Toyota MR2 ishte një nga investimet më të mira të makinave të fundit, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyer për vitin 2023 dhe më tej. Për shkak të kostos së ulët të investimit dhe tendencave në rritje të çmimeve, ju mund të vendosni një sasi të vogël parash dhe grabujë në para të mëdha më vonë.

Ky model Toyota ka qenë një nga të preferuarit tanë për një kohë, me pezullim të pavarur përpara dhe mbrapa, një transmetim me pesë shpejtësi dhe aftësi të qetë drejtimi. MR2 ka një ndjekës të dedikuar dhe është një nga makinat e pakta koleksioniste që me siguri do të rrëmbehen sapo të dalë në treg.

4. Porsche 911 dhe 924

Çmimi: 97,666 dollarë

Vitet e prodhimit: 1965-2021

Porsche 911 ishte Porsche klasike më i shitur i dhjetorit 2021 dhe do të rritet vetëm në vitin 2023. Gurutë e makinave kanë parë që çmimi i kësaj makine të rritet vazhdimisht gjatë viteve. Ishte veçanërisht një nga makinat më të mira të investimeve në 2021.

Jo vetëm kaq, por, që nga viti 2023, shumica e modeleve klasike Porsche bëjnë investimet më të mira të makinave klasike për shkak të gamës së gjerë të modeleve Porsche të markës në treg.

Porsche 924 klasike është gjithashtu një nga makinat tona të preferuara që vlerësohet në vlerë për shkak të çmimit më të ulët të investimit, rreth 10,000 dollarë.

Nëse po kërkoni të investoni në makina të vjetra, ju sugjerojmë Porsche 911 nga 1965-1980 ose Porsche 924 nga 1975-1988. Të dy bëjnë investime të shkëlqyera automjete klasike për vitin 2023.

 

Pse të investoni në makina klasike në 2023?

Investimet e makinave po vlerësohen ngadalë tani, dhe çmimet janë ende të ulëta ndërsa ne përparojmë në 2023 për shkak të krizës pas Covid-19. Çmimet e investimeve në makinat klasike ka të ngjarë të rriten më vonë në 2023, pasi ekonomia do të rritet, megjithëse, natyrisht, ne nuk mund të faktorizojmë ndikimin e luftës së Ukrainës dhe paqëndrueshmërisë ekonomike.

Megjithatë, ekspertët argumentojnë se investimi i makinave klasike është një nga tregjet me rritje më të shpejtë në vitin 2023. Knight Franklin bëri një studim në vitin 2020 që tregoi një Rritje 3.29% në shitjet e makinave klasike në vetëm katër muaj, e cila është e madhe, veçanërisht gjatë një pandemie.

Investimet e ardhshme të makinave janë kudo. Porsche është një nga investimet më të vlefshme për vitin e ardhshëm, si dhe Ferrari. Sidoqoftë, Ferrari-t klasikë dhe të vjetër janë investime mjaft të kushtueshme, duke arritur në miliona herë pas here.

Investimet më të mira të makinave klasike në 2023 (Para-COVID 19)

Pasi vendosët të investoni në makina klasike dhe vintage, pyetja është se cilat janë makinat më të mira vintage dhe klasike për t’u blerë për investim në vitin 2023, përtej modeleve të pakta që paraqitëm më lart ? Disa kërkime mbi këtë temë mund t’ju japin një ide për makinat më të vlerësuara.

Pa zgjatur më tej, këtu është një listë e 10 makinave klasike që mund të rriten në vlerë dhe të cilat ne besojmë se bëjnë makina të shkëlqyera të cilësisë së mirë ose klasike për t’u blerë si investim në 2023 . Si një bonus shtesë, këto janë gjithashtu makina të shkëlqyera për t’u drejtuar nëse dëshironi t’i përdorni ato çdo ditë.

Dhe, pasi të keni lexuar mendimet tona për makinat më të mira klasike për investim, mund të dëshironi të lexoni edhe artikujt tanë gjithëpërfshirës mbi artikujt më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë në ankand për asete si koleksionet e shkëlqyera të verërave, bizhuteritë më të shtrenjta të shitura ndonjëherë , bizhuteri të shtrenjta Cartier, çanta luksoze , makina klasike , diamante , orët më të shtrenjta të shitura ndonjëherë dhe art .

 

Alfa Romeo Spider

Alfa romeo spider investimi më i mirë i makinave klasike

 

Një makinë klasike që është cilësuar nga shumë ekspertë në industri si një nga makinat më të mira të investimeve të vitit 2023 për të blerë është Alfa Romeo Spider.

Një pasardhës i Giulia dhe Giulietta, Spider arriti fillimisht në linjat e prodhimit nga viti 1966 deri në 1982. Me një stil elegant italian dhe shasi që funksionon si një ëndërr, Spider është një nga makinat klasike që do të vlerësohet me kalimin e viteve.

Është gjithashtu një blerje e shkëlqyeshme nëse jeni duke kërkuar për diçka që mund ta vozitni dhe ta shijoni, gjë që, siç thamë, është një përfitim shtesë i investimit në makina klasike.

Jaguar XJ-S

 

Edhe pse Jaguar XJ-S kurrë nuk i qëndroi vërtet kushëririt të tij E-Type – me krahasimet që u bënë që nga momenti kur ai u largua nga linja e prodhimit – njerëzit tani po pajtohen me faktin se ky është një turne jashtëzakonisht i dëshirueshëm dhe një nga makinat klasike më të mira për investim në 2023.

I prodhuar nga viti 1975 deri në vitin 1996, XJ-S është i disponueshëm si coupe ose i konvertueshëm. Tregu tani po zgjohet me vlerën e kësaj makine të aftë dhe të besueshme dhe po provon të jetë një nga makinat klasike më të mira të vitit 2023 për t’u blerë për investim në treg.

Çdo pjesë e kryqëzorit luksoz dhe i fuqizuar nga një motor i qetë V12, një XJ-S i mirë-servuar pritet të jetë një nga makinat më të mira të cilësisë së mirë dhe ka të ngjarë të rritet në vlerë gjatë viteve të ardhshme.

Stag triumfi

The Triumph Stag (1970 – 1977) fillimisht ishte më i njohur për reputacionin e tij të tmerrshëm të besueshmërisë.

Megjithatë, problemet e besueshmërisë zgjidhen relativisht lehtë në ditët e sotme dhe deri më tani shumica e problemeve fillestare me motorin – guarnicionet e plasaritura dhe ftohja e dobët – tashmë janë zgjidhur në modelet aktualisht në qarkullim.

Duke qenë makina e zgjedhur për James Bond në ‘Diamonds are Forever’, u ndërtuan më pak se 26,000 Stags. Mundësuar nga një motor i fuqishëm 3-litërsh V8, modeli i konvertueshëm me katër ulëse pritet të rritet në vlerë dhe është cilësuar si një nga makinat klasike më të mira të vjetra për t’u blerë si investim në 2023 .

Përveçse një investim i shkëlqyer i makinës klasike, ju gjithashtu merrni gëzimin e vozitjes së klasikut të stilit Michelotti, duke u ndjerë si vetë Bond ndërsa ndjeni erën në flokët tuaj.

BMW E24 Seria 6

bmw e-24 investimi më i mirë i makinave të vjetra

 

BMW E24 (1976 – 1989) ishte gjenerata e parë e turerëve të serisë 6 të BMW. Me performancë të shkëlqyer, dinamikë të mprehtë dhe drejtim të mprehtë, salloni luksoz ishte elegant dhe i shkëlqyeshëm për t’u drejtuar.

Me një përzgjedhje motorësh me gjashtë cilindra, BMW E24 është një blerje e shkëlqyeshme nëse kërkoni një kali pune të besueshëm për të vozitur çdo ditë me përfitimin e shtuar të të qenit një investim i shëndoshë në 2023 dhe më tej.

BMW-të vazhdojnë të jenë një nga makinat e investimeve më të njohura në treg në vitin 2022, dhe ato vazhdojnë të prodhojnë automjete të nivelit të lartë dhe cilësor. Pjesët duhet të jenë lehtësisht të disponueshme për E24 nëse nevojiten. Ju mund të shijoni vlerën e vlerësuar të investimit tuaj duke shijuar besueshmërinë dhe ndërtimin e shkëlqyer që do të prisnit nga BMW.

 

Ford Escort RS2000

investim në makinë klasike ford escort...një tjetër mundësi e shkëlqyer për të investuar në makina vintage

 

Harrojeni investimin në ar ose pronë. Makinat Ford po bëhen me shpejtësi investimi i preferuar i makinës së vjetër kur kërkoni një kthim të mirë të parave tuaja përtej vitit 2023 .

Kur mendoni se në cilën makinë klasike të investoni, një Ford duhet të jetë i lartë në listën tuaj të ngushtë për 2023 . Jashtëzakonisht argëtues për të vozitur dhe i dallueshëm në çast, Ford Escort RS2000 Mk1 (1971 – 1973) priret të jetë më i rrallë për shkak të moshës së tij, por është Mk2 që duket të jetë makina më e vlerësuar nga sfera RS2000.

Jo shumë kohë më parë, Mk2 Escorts ishin dy qindarkë. Ndryshku dhe vlerat e ulëta ndikuan shumë në numrin e makinave në qarkullim. Megjithatë, në një kohë shumë të shkurtër, investimi i Ford Escort RS2000 Mk2 në këto makina klasike është rritur në mënyrë eksponenciale, me kërkesën shumë më të madhe se oferta.

Çdo makinë me motorin e famshëm Cosworth parashikohet të jetë një nga makinat më të vlerësuara në vitet e ardhshme. Me 10,000 sallone me dy dyer të prodhuara, ato nuk janë makinat më të rralla, gjë që e bën marrjen e njërës pak më të lehtë.

Sigurohuni që të zgjidhni një që ka pjesët e tij origjinale RS, duke e bërë Ford Escort RS2000 një nga makinat më të mira për t’u blerë për investim në 2023 .

Toyota MR2

Toyota MR2 - ne e duam këtë si një makinë klasike më të mirë për të blerë për investim në 2021

Toyota MR2

Me një çmim të përballueshëm investimi dhe stil të hijshëm, makina sportive Toyota MR2 përfshin gjithçka që na pëlqente rreth makinave të viteve ’80, duke e bërë atë një klasik të menjëhershëm.

Prodhuar nga 1984 – 1989, MR2 ishte jashtëzakonisht popullor për shkak të besueshmërisë së shkëlqyer dhe rekordit inxhinierik të Toyota-s.

Me pezullim të pavarur përpara dhe të pasëm, një motor me dy kamerë dhe transmision me pesë shpejtësi, makina sportive ishte e qetë dhe e trajtuar bukur.

Me fenerët ikonë pop-up, Toyota MR2 ka bërë listën e vitit 2023 të makinave klasike më të mira për të investuar për shkak të ndjekjes së saj të përkushtuar. Një model AW11 125 kuaj fuqi pa ndryshk duket të jetë një nga makinat më të vlerësuara në gamë.

Porsche 924

Porsche 924 makinat më të mira klasike për të investuar

Kur kërkoni makinën klasike më të mirë për të blerë si investim në vitin 2023 , nuk mund të gaboni shumë me Porsche 924 portreti. Duke dalë nga linja e prodhimit nga viti 1975 e tutje, 924 konsiderohej gjithmonë një nga Porshet me cilësi më të ulët.

Megjithatë, vitet e fundit ajo është bërë heroi i pakënduar në historinë e famshme të prodhuesit dhe 924 po bëhet me shpejtësi një nga makinat klasike që do të rrisë vlerën e investimit më së shumti nga portofoli i Porsche.

Pavarësisht kritikave të hershme të 924, deri në vitin 1988 u ndërtuan rreth 150,000. Aktualisht ato janë relativisht të lira për t’u mbajtur për shkak të numrit të tyre ende në qarkullim. Megjithatë, çmimet janë në rritje të vazhdueshme, duke e bërë atë një makinë investimi ideale për t’u blerë në vitin 2023 .

Modelet më të fuqishme Turbo ose S janë makinat më të shtrenjta nga sfera, por janë gjithashtu dy nga makinat më të mira të investimit pasi çmimet duket se do të vazhdojnë të rriten në vitin 2023 .

Volvo 1800 ES

Investimi i makinave klasike volvo 1800, një nga të preferuarat tona për titullin

 

Megjithëse marka Volvo mund të mos ju duket fillimisht si një markë që prodhoi makina klasike për të investuar në vitin 2023 , 1800 ES nuk është Volvo i zakonshëm.

Pasi u bë e famshme si makina e Roger Moore në “The Saint”, 1800 ES është një makinë sportive ndjellëse dhe tërheqëse e viteve ’60.

Me gjithë besueshmërinë që do të prisnit nga Volvo, kupeja klasike është aktualisht një nga sekretet e investimit më të ruajtura në botën e makinave klasike. Me kontrollet e tij të dritës, motorin rrotullues dhe vlerësimin e mirë të sigurisë, 1800 ES është i shkëlqyeshëm për përdorim të përditshëm, si dhe është një nga makinat klasike më të mira për t’u blerë për investim në 2023 .

Siç do të prisnit nga Volvo, makina thjesht funksionon dhe funksionon me pak nevojë në rrugën e pjesëve të këmbimit në krahasim me makinat e tjera në listë.

 

Ford Capri

Ford Capri

Një tjetër Ford që hyn në listën e 10 makinave më të mira klasike për t’u blerë si investim në 2023 është Mk1 Ford Capri. E dallueshme në çast, kupeja e mprehtë ishte gjithmonë e destinuar të bëhej një makinë klasike e dëshirueshme.

Si një nga makinat më të vlerësuara për momentin, futuni shpejt nëse kërkoni të blini një nga këto si një investim i vitit 2023. Modelet veçanërisht të dëshirueshme janë 280 Brooklands dhe 2.8i Special, që të dyja pritet të jenë makinat klasike që do të rriten më shumë në vlerë në vitet e ardhshme, shumë përtej 2023.

Mk2 Capris janë gjithashtu shumë të dëshirueshme. Nëse mund ta merrni Mk2 1300, me siguri do të keni një nga investimet më të mira të makinave klasike në treg për momentin.

Megjithatë, me vetëm tetë modele 1.3L në rrugë (që nga viti 2017), ato janë bërë aq të rralla sa do të duhej të ishe jashtëzakonisht me fat për të marrë një të tillë.

 

MG MGA

Një tjetër

E fundit, por aspak më e rëndësishmja, një tjetër makinë e vjetër që mund të dëshironi të investoni në 2023 është MG MGA, e cila doli nga linja e prodhimit midis 1955 dhe 1962. Në kulmin e saj në 2017, kjo ishte një nga makinat më të vlerësuara, me vlerën e disa modeleve që u hodh me një 47% marramendëse atë vit.

Mbi 101,000 prej këtyre klasikëve anglezë kishin dalë nga linja e prodhimit deri në vitin 1962. Megjithatë, shumica u eksportuan, duke lënë vetëm 5,900 në treg në MB.

Të dy versionet e konvertueshme dhe coupe të makinës janë provuar të jenë makina të shkëlqyera për t’u blerë për investime në 2023 , duke u rritur vazhdimisht në vlerë gjatë dekadës së fundit.

Edhe pse MGA nuk është një nga makinat sportive klasike më të shpejta të lëshuara, drejtimi i tij i lehtë, performanca e gjallë dhe pamja e hijshme dhe e bukur e bëjnë atë një kënaqësi të posedosh dhe të ngasësh, përveçse një investim i shkëlqyer i vitit 2023.

 

Disa ide të mëtejshme për të investuar në makina klasike (dhe jo aq klasike) në 2023…

 

Blini të ulët, shisni lartë. Është një ide e thjeshtë, por ajo që është themeli absolut për të qenë një tregtar i mallrave luksoze. Për ta bërë këtë sukses, duhet të jeni gjithmonë një hap përpara dhe të investoni në asete që mund të mos vlejnë shumë tani, por ka të ngjarë të korrin shpërblime masive në të ardhmen.

Dhe nëse po kërkoni të bëni fitim, një makinë klasike – ose një makinë që mund të bëhet klasike – mund të jetë investimi për ju në 2023 . Makinat klasike janë shitës të mëdhenj në tregun sekondar dhe ka dy mënyra kryesore për të fituar para prej tyre.

Së pari, ju mund të investoni në blerjen e një makine klasike të rënduar kur ajo tashmë vlen diçka dhe ta rivendosni atë për një fitim.

Ose, mund të blini makina që janë mjaft të reja dhe t’i mbani ato derisa të rritet vlera e tyre e investimit. Por për ta bërë këtë, ju duhet të dini se çfarë mund të jetë e vlefshme në vitet në vijim, shumë përtej 2023.

Këtu janë zgjedhjet tona kryesore për makinat që, sipas mendimit tonë, pothuajse me siguri do të rriten në vlerën e investimit përtej vitit 2023.

 

1. Mk1 Volkswagen Golf GTI

 

p1

Një nga opsionet më të lira në këtë listë, që nuk ka gjasa t’ju kthejë më shumë se 6,000 £, kjo është pak e pavlerë.

Golf GTI ishte modeli i dytë në gamën popullore VW Golf, i prezantuar si një version ‘sport’ i Golf Mk1 shumë praktik. Lëshuar për herë të parë në 1975, ajo ishte një nga makinat e para që ndërthur me sukses argëtimin dhe prakticitetin, dhe u konsiderua nga shumë njerëz si “hot hatch” përfundimtar.

Me normën aktuale të tregut, kjo pjesë e historisë së automobilave është një copëz dhe vetëm do të rritet në vlerë. Një makinë që duhet blerë për investim në 2023, dhe një klasik me shumë gjasa në të ardhmen .

 

2. Mk 1 Audi TT

 

foto 1

Një makinë relativisht e fundit e prezantuar në treg në 1998, dhe duke u bërë një pamje e kudogjendur në rrugët e Amerikës së Veriut dhe Evropës në vitet e hershme, Audi TT është një investim për vitin 2023, me një vështrim në ROI për të ardhmen.

Ndryshe nga shumë prej hyrjeve të tjera në këtë listë, TT nuk konsiderohet ende si një makinë klasike. Megjithatë, estetika e saj unike e dizajnit është e sigurt se do të jetë me interes për koleksionistët në dekadat në vijim, pasi të bëhet një pamje më pak e zakonshme në rrugë.

Me një çmim tipik midis 2,000 dhe 8,000 £, kjo makinë nuk do të prishë bankën, por përgatituni ta mbani atë për disa vjet përpara se të korrni shpërblimet e investimit tuaj të vitit 2023.

3. Ford Capri

 

foto 3

I prezantuar në fund të viteve ’60 dhe u hoq nga përdorimi në fund të viteve ’80, Ford Capri ishte një nga makinat më të dëshirueshme të prodhuesit amerikan të makinave.

vitin 2023 , Ford Capri është një perspektivë mjaft tërheqëse për tregtarët dhe investitorët e makinave; ajo konsiderohet tashmë si një makinë klasike nga shumë njerëz, por çmimi i shitjes së saj nuk është arritur ende nga çatia. Mos prisni që të mbetet në këtë vend të ëmbël për një kohë të gjatë, megjithatë, çmimet janë rritur ndjeshëm në 18 muajt e fundit.

Ju duhet të jeni në gjendje të zgjidhni një për 10,000 £ ose më pak, por ta mbani atë në gjendje të mirë dhe mund të përfitoni në të ardhmen.

 

4. DeLorean DMC-12

 

foto 4

Nëse jeni rritur në vitet ’80, ka shumë mundësi që ta mbani mend këtë makinë si makinën e shpejtë të kohës nga seriali i filmave të suksesshëm Kthehu në të Ardhmen. Është kjo lidhje me ekskluzivitetin e egër të filmit, më shumë se çdo gjë tjetër që e bën DeLorean një klasik të tillë.

Nëse dëshironi të shtoni një nga këto makina në koleksionin tuaj të investimeve, do t’ju duhet të paguani mbi 15,000 £, ndoshta deri në 60,000 £.

Përtej vitit 2023 , ky investim në makinë do t’ia vlejë sidoqoftë; më pak se 10,000 njësi u bënë ndonjëherë dhe prodhimi u ndal në 1983. Këto makina po bëhen gjithnjë e më të vështira për t’u gjetur, me një kosto gjithnjë në rritje. Merreni në duart tuaja tani dhe kush e di se sa mund të vlejë në 20 vjet.

5. Porsche 911 Turbo (Gjenerata 930)

 

foto 5

Porsche 911 Turbo, 930 Generation – ose Porsche 930 për ata që e njohin – është në rrugën e duhur për t’u bërë një makinë klasike për t’u blerë për investim në 2023 .

I prezantuar për herë të parë në treg në 1975, dhe i ndërprerë në 1989, ishte makina rrugore më e shpejtë gjermane e epokës së saj. Asnjë sukses, duke marrë parasysh ekspertizën e konsiderueshme të automobilave që gjendet në Gjermani.

Çmimet ndryshojnë shumë, jo vetëm sepse ka shumë përsëritje të ndryshme të këtyre makinave që janë shitur gjatë 14 viteve të funksionimit të saj, por ju duhet të prisni të paguani të paktën 20,000 £ dhe madje edhe atëherë po kërkoni një model për ta rregulluar.

Kjo ishte një makinë e shtrenjtë kur ishte e re, dhe në vitin 2023, statusi i saj në rritje si një makinë klasike po rrit çmimet për qëllime investimi; ju mund të përballeni me çmime mbi 80,000 £ për të marrë një.

Megjithatë, Porsche 930 në gjendje të mirë është pothuajse e sigurt se do të dalë në ankand në nivele të larta pas dy ose tre dekadash. Ju gjithashtu merrni një Porsche të bukur për të hipur gjatë kohës që prisni që vlera e tij të rritet. Është një fitore e favorshme.

 

Cilat makina të cilësisë së mirë kanë vlerën e tyre më të mirë për qëllime investimi?

Fjalët “makinë vintage” dhe “investim” po zvarriten gjithnjë e më shpesh në botën e makinave klasike, siç mund të dëshmojë ekipi ynë i agjentëve pengues në Londër .

Ndërsa makinat moderne të vitit 2023 bëhen më të mëdha, më të shëmtuara dhe më komplekse, thjeshtësia relative dhe bukuria e pamohueshme e klasikëve bëhen edhe më tërheqëse për t’u blerë për investim. Por, paratë e shpenzuara për çmimin e blerjes nuk janë kurrë të garantuara kur vendosni se dëshironi të shisni – pra cilat makina klasike do t’i mbajnë paratë tuaja të investimit më të sigurta?

Standardet e vjetra

Ka disa klasike që kanë qenë gjithmonë të dëshirueshme.

Në botën e Jaguar-it klasik, për shembull, ju keni E-Type të nderuar. E-Type më të hershme, S1, veçanërisht me dysheme të sheshtë, kanë qenë gjithmonë më të dëshirueshmet për koleksionistët dhe investitorët. Si të tilla, çmimet variojnë diku nga 130,000 £ për modelet me kilometrazh më të lartë, deri në 250,000 £ për makinat me kilometra të ulëta dhe restaurimet e konkursit. Merrni këtë shembull nga gushti 2018.

Restaurimi i Jaguar XKSS i paraqitur nga www.nbsp.verta.net, një agjent pengjesh i themeluar në Londër me dyqanin e tij kryesor pengjesh në Londër, Bond Street

Jaguar XKSS

Porsches klasike gjithashtu ofrojnë investime të besueshme të makinave në 2023 – çdo Porshe që mund të krijojë një lidhje me motorsportin gjithmonë ka një premium të konsiderueshëm.

Për shembull, Porsche Carrera RS e vitit 1971 kohët e fundit filloi të nxiste 7 shifra në vlerë. Edhe pse Porsche nuk ka të bëjë vetëm me 911; 356 është një tjetër model ikonë që rrallë ulet në çmim.

Ferrari klasik ndryshon në mënyrë dramatike në çmim, por njohja e plotë e emrit të markës do të thotë se ata pothuajse gjithmonë do të jenë të dëshirueshëm për t’u blerë për investim.

Testarossas në gjendje të mirë, për shembull, mesatarisht diku nga 110,000 £ deri në 160,000 £ në timonin e djathtë.

512M, i cili ndoqi Testarossa dhe u përmirësua në shumë aspekte, shpesh arrin mbi 200,000 £ . Makinat e vërteta klasike Ferrari, megjithatë, vazhdojnë të jenë investime të shtrenjta në vitin 2023 – volitshëm me 250,000 £ të paktën për një 250 GT në gjendje të arsyeshme dhe mbi 1.5 milion £ për një 275 GTS.

Ferrari 355 F1 Spider paraqitur nga www.nbsp.verta.net, një agjent pengjesh i themeluar në Londër me dyqanin e tij kryesor pengjesh në Londër, Bond Street

Bota e Mercedes klasik tregon një pabarazi të ngjashme, me modele të caktuara që tregojnë qëndrueshmëri në çmimet e tyre, ndërsa të tjerët vazhdojnë të rriten.

Shumë argumentojnë se 300SL është makina klasike thelbësore për të investuar, dhe ende e shpejtë deri më sot – çmimet e reflektojnë këtë, duken të qëndrueshme rreth 900,000 – 1.3 milion £.

Makinat Mercedes-Benz nga periudha e tyre e “paraluftës”, kur u bënë shumë makina vërtet të bukura, janë gjithashtu vazhdimisht të dëshirueshme .

Nga ana tjetër, seria R107 SL ka parë rritje të dukshme gjatë disa viteve të fundit pasi stili i saj delikat dhe mekanika e besueshme vlerësohen më gjerësisht për mundësitë e investimit të makinave klasike në vitin 2023 .

Mercedes 190SL- një nga makinat klasike më të mira për t'u blerë për investim

Çfarë e mban vlerën e investimit të makinës të qëndrueshme?

Disa makina klasike gëzojnë një periudhë rritjeje të shpejtë në vlerë, e ndjekur nga një rënie krahasuese në vlerën e investimit dhe interesin. Të tjerët duket se janë mbajtur gjithmonë në një vlerë të caktuar, dhe megjithëse nuk e kanë vlerësuar domosdoshmërisht, nuk kanë humbur as para.

Aston Martin DB5 klasik është një shembull i një makine që humbet gradualisht vlerën e investimit që nga viti 2023 . DB5 gëzoi një periudhë vlerësimi të vazhdueshëm gjatë disa viteve. Por, vlerat kanë filluar të luhaten gradualisht. DB5 shitej rregullisht për 750,000 £ dhe më lart, megjithatë, një shfletim i një faqe interneti për reklama ka treguar disa shembuj më afër 500,000 £.

Për të vazhduar me Aston Martin si një shembull të një makine që ka mbetur vazhdimisht rreth të njëjtës vlerë investimi, merrni V8 Vantage. Vlerat e V8 Vantage kanë mbetur rregullisht rreth 200,000 deri në 300,000 £, me një përjashtim të veçantë të modeleve të fundit të linjës “X-Pack” që komandojnë më shumë një premium. Çmimet duket se rrallë rriten, por as ato nuk kanë rënë.

Ka shumë gjëra që ndikojnë në vlerën e një makine për investim në një bazë afatgjatë. Njëra prej të cilave është se sa e rëndësishme është kulturalisht. Aston Martin DB5, për shembull, do të konsiderohet gjithmonë si makina e James Bond (edhe pse në libra Bond favorizonte një Bentley).

Kredi kundrejt makinave klasike Jaguar

Nëse keni menduar të investoni në makina të vjetra dhe klasike në vitin 2023 , Lamborghini Muira është një shembull tjetër – dhjetë minutat e para të punës italiane çimentuan vendin e Muira-s në historinë kulturore. Kombinoje këtë me atë që është ndoshta ‘supermakina’ e parë, dhe në vitin 2023, vlera e investimit të Muiras është e besueshme në rajonin 1 – 1.5 milion £, duke u rritur edhe më shumë për shembuj veçanërisht të rrallë.

Nga kjo rrjedh, pra, se kur një makinë bëhet e rëndësishme kulturalisht, si një Bugatti klasik, vlera e saj është shpesh shumë më e sigurt se makinat e tjera të cilat rriten dhe bien në vlerën e investimit me ndryshimin e modës.

Kur zgjidhni makinën e vjetër për të investuar në vitin 2023 , është një ide e mirë të zgjidhni një makinë që keni mjaft besim se shumë njerëz do ta njohin. Kjo zgjeron apelin kur vjen koha për të shitur.

Si e mbani një makinë të vlefshme?

Pavarësisht nëse jeni pronar i makinave klasike të vitit 2023 ose një investitor i makinave të vjetra, nuk ka dyshim se jeni subjekt i tekave të tregut kur bëhet fjalë për vlerën e krenarisë dhe gëzimit tuaj – ndonjëherë vlerat rrëshqasin pa asnjë arsye në dukje.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju jeni plotësisht jashtë kontrollit kur bëhet fjalë për të mbajtur makinën tuaj sa më të vlefshme… ka disa gjëra që mund të bëni për të mbrojtur investimin më të mirë të makinës klasike që mund të keni bërë në 2023 .

Gjëja më e mirë që mund të bëni për vlerën e makinës suaj është ta mbani atë në gjendjen më të mirë të mundshme. Aplikoni të njëjtat standarde të rrepta që keni përdorur kur blini makinën dhe vendosni veten në vendin e një blerësi të mundshëm. A do ta kishit paguar çmimin e kërkuar për makinën tuaj, në gjendjen e saj aktuale? Nëse përgjigja është jo, nuk mund të presësh në mënyrë të arsyeshme të shesësh makinën tënde për një fitim, ose të paktën të prishësh çmimin.

Gjendja e shkëlqyer mekanike është thelbësore nëse do të merrni ROI-në më të mirë në makinën tuaj klasike. Makina juaj duhet të jetë në gjendje të fillojë “në buton” përveç nëse keni ndërmend ta shisni atë si projekt.

Me kalimin e kohës, merrni parasysh përmirësimet mekanike dashamirës për ta mbajtur automjetin të funksionojë sa më besueshëm që të jetë e mundur. Kjo mund të përfshijë një radiator të përmirësuar, ftohje dhe në varësi të makinës, ndoshta një sistem ndezës elektronik. Paratë e shpenzuara për përmirësimin e frenave tuaja gjithashtu nuk shpenzohen kurrë kot.

Gjendja e jashtme dhe e brendshme janë gjithashtu shumë të rëndësishme, por pak më komplekse për t’u bërë siç duhet.

Faktori që nxit çmimet më të larta të investimeve në tregun e koleksionistëve është origjinaliteti. Është e arsyeshme që makinat janë origjinale vetëm një herë, dhe sa më shumë kohë dhe pronarë të kalojnë, aq më të mëdha janë shanset që dikush të bëjë ndryshime të mëdha që nuk mund të kthehen. Shtimi i rripave të sigurimit dhe i ajrit të kondicionuar delikate nuk ka të ngjarë të pengojë shumicën e blerësve, por sigurisht që ka një apel tregu për sa më origjinalitet të mundshëm.

 

Si një përmbledhje e shpejtë e disa prej makinave më të mira të investimeve në vitin 2023, ju gjithashtu mund të shikoni videon tonë më poshtë:

 

Jini realist kur merrni parasysh zgjedhjen tuaj të makinës klasike më të mirë për të blerë për investim në 2023

Është e rëndësishme që të investoni në makinën e duhur të cilësisë së mirë për ju. Përpara se të vendosni investimin tuaj më të mirë të makinës klasike në 2023, kaloni pak kohë duke menduar se si do ta përdorni automjetin, përveç konsideratave të dukshme në lidhje me buxhetin tuaj dhe opsionet e ruajtjes.

Nëse, për shembull, dëshironi që një makinë të ngasë rregullisht, duhet të shmangni makinat me kilometrazh të ulët. Makinat me kilometrazh të ulët vlejnë më shumë dhe çdo milje që vendosni mbi to janë para që po hiqni çmimin e kërkuar në anën tjetër të pronësisë suaj.

Gjithashtu, mbani në mend se paratë e shpenzuara për blerjen e makinës suaj klasike janë vetëm fillimi i investimit tuaj të vitit 2023. Makinat kërkojnë mirëmbajtje për të vazhduar funksionimin, dhe kjo është sigurisht e vërtetë për klasikët. Sa më e rrallë dhe më ekzotike të jetë klasikja, aq më të larta do të jenë faturat tuaja të mirëmbajtjes, të cilat do t’ju duhet t’i përfshini në çmimin tuaj përfundimtar të kërkuar për të përcaktuar ndonjë fitim.

Është një strategji e shëndoshë kur keni vendosur për makinën që dëshironi të blini si investim për të bërë disa detyra shtëpie. Shihni se si do të jetë në të vërtetë mirëmbajtja dhe kontaktoni me pronarët nëse mundeni. Shihni nëse ka ndonjë pikë problemi të përbashkët për të cilat duhet të keni parasysh.

New Bond Street Pawnbrokers ofrojnë kredi kundër makinave klasike të mëposhtme: Aston Martin , Bugatti , Ferrari , Jaguar , Mercedes dhe Porsche

This post is also available in: English Français (French) Deutsch (German) Italiano (Italian) Português (Portuguese, Portugal) Español (Spanish) Български (Bulgarian) 简体中文 (Chinese (Simplified)) 繁體中文 (Chinese (Traditional)) hrvatski (Croatian) Čeština (Czech) Dansk (Danish) Nederlands (Dutch) हिन्दी (Hindi) Magyar (Hungarian) Latviešu (Latvian) polski (Polish) Português (Portuguese, Brazil) Română (Romanian) Русский (Russian) Slovenčina (Slovak) Slovenščina (Slovenian) Svenska (Swedish) Türkçe (Turkish) Українська (Ukrainian) Հայերեն (Armenian) Eesti (Estonian) Suomi (Finnish) Ελληνικά (Greek) Íslenska (Icelandic) Indonesia (Indonesian) 日本語 (Japanese) 한국어 (Korean) Lietuvių (Lithuanian) Norsk bokmål (Norwegian Bokmål) српски (Serbian) TamilBe the first to add a comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*Authorised and Regulated by the Financial Conduct Authority